Skip Navigation Links

Yaylıca'da Barış Güvercinleri Uçuruldu

Samandağ İlçesi Yaylıca Mahallesinde HBB ve Samandağ Belediyesinin katkılarıyla geleneksel bahar şenliği(Ğid Rabeğ Nisen) düzenlendi.

Yaylıca'da Barış Güvercinleri Uçuruldu

Yerel   A+a-

  Yaylıca Mahallesinde düzenlenen bahar şenliklerine (ğid rabeğ nisen ) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Selim Matkap,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Hatsu Özel Kalem Müdürü Metin Savaş ve vatandaşlar katıldı. Geleneksel yumurta tokuşturma, Gazoz taşırma, çuval içinde koşma yarışı, müzik eşliğinde halaylar ve oyunlarla kutlandı.
Şenliğe katılan siyasiler ve bürokratlar Yaylıca halkının bayramını kutlayarak; bayramın barış ve huzur getirmesini dilediler.
Muhtar Ali Aslan bahar şenliğinin geleneksel olarak her yıl düzenlediğini söyledi.
Muhtar Ali Aslan:”Ğid rabeğ nisen halk arasında sevgi barış,kardeşlik duygularıyla baharın müjdecisi olarak kutlanıyor. Bu bayram insanın ve tabiatın yenilendiği diriliş bayramıdır. Bizler kültürümüzü yaşatmak,geçmişle gelecek arasında köprü olan gelenek göreneklerimize sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak için bu bayramlarda bir araya gelmeye devam edeceğiz.”dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Selim Matkap:” Bahar hayatın müjdecisi ,hayatın yeşermesinin müjdecisidir. Bizler bizi ayrıştırmaya çalışanlara inat,bir aradayız,bir arada kalmaya da devam edeceğiz.Geleneklerimiz bizi bir araya getiriyor. Bu bayramları unutmayalım,unutturmayalım. Bu anlamda Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e ve çalışma arkadaşlarına bu etkinliğe destek verdikleri için teşekkür ederim.”dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:” Bugün Yaylıca’da halkımızla birlikte,birlik,beraberlik içinde,kardeşlik,barış atmosferinde bayramımızı kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Yaylıcadaki bu atmosfer rol model oluşturuyor. Yaylıcalılar bayramlaşmayı,sevinci ,çoşkuyu paylaşmayı seviyor. Bizlerde Yaylıcalılarla bir arada olmaktan mutluluk duyduk.Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet