Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tarım Ürünleri Analizi MKܒde Yapılacak…

MKÜ ve İskenderun Ticaret Borsası Protokol İmzaladı…

Tarım Ürünleri Analizi MKܒde Yapılacak… Web
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Ticaret Borsası, üyelerinin tarım ürünleri analizleri konusunda Mustafa Kemal Üniversitesi ile Laboratuvar hizmet alımı konusunda protokol imzalandı.
Mustafa Kemal Üniversitesinin Antakya’daki Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol törenine Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya ve İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu katıldı.
Üniversitenin laboratuvarlarından hizmet alımı için harekete geçen İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, üyelerinin müşterileri arasındaki tarımsal ürünlerin anında analiz sonuçlarını almak için bu protokolü gerçekleştirdiklerini belirterek “İskenderun Ticaret Borsası olarak bugüne kadar her zaman üniversitemizin yanında yer aldık, her türlü projeye gücümüzün yettiğince katkı sağlamaya çalıştık. Özellikle tarım alanında bölgede çok önemli katkılar sunduğunu bildiğimiz ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Bitki Sağlığı Kliniği’nin kurulmasına yönelik projeye büyük özveriyle vermiş olduğumuz katkıdan İTB olarak büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.
Bu protokolle gerçekleştirmiş oldukları projeleri kalıcı bir iş birliğine dönüştürmüş olduklarını vurgulayan Vayısoğlu “Sayın Rektörümün kişisel olarak faaliyetlerine çok önem verdiğini bildiğim Teknoloji ve Ar-Ge uygulama-araştırma merkezi Laboratuvarları yatırımının yarattığı faydayı bir adım ileriye taşıyarak Türkiye’de Ticaret Borsaları olarak bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. Ticaret Borsaları olarak görevlerimiz arasında üyelerimizin tarım ürünleri ile ilgili teknik analiz ihtiyaçlarını karşılama önemli bir faaliyet olarak yer almaktadır. Türkiye’de Ticaret Borsaları bu ihtiyacı kendi bünyelerinde oluşturdukları laboratuvarlar ile karşılamaya çalışmaktadırlar. Bu Laboratuvarların yatırım maliyetleri çok büyük rakamlar tutmakta ve ithal edilen cihazlar ile milli sermayenin yurt dışına aktarımına sebep olmaktadır. Yapılan bu yatırımların geri dönüşü de yapılan analizlerle mümkün olmamaktadır” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tarım Ürünleri Analizi MKܒde Yapılacak…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar