Skip Navigation Links

İnşaat Mühendisleri Kongreye Gitti

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun temsilciliği, gerçekleştirdiği kongreyle yeni dönemde göreve gelecek başkanı belirledi.

İnşaat Mühendisleri Kongreye Gitti

Gündem   A+a-

  İki listenin yarıştığı seçimde, ipi Kamil Turan’ın ekibi göğüsledi.
Genel Kurul öncesi M.Kamil Turan ve Tevfik Yıldız, el sıkışarak, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundular.
Hatsu toplantı salonunda gerçekleştirilen ve temayül diye adlandırılan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından divan seçimine geçildi. Divan Başkanlığı’na Mehmet Akbay, kâtipliğe Zeliha Yıldırım ve Süleyman Kurtoğlu oy çokluğuyla seçildiler.
Açılış konuşmasını yapan İMO İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz, görev süresince sürekli Meslek odasını ve meslektaşlarının menfaatlerine çalıştığını belirterek, odayı hiçbir zaman şahsi emelleri çerçevesinde kullanmadığını ve kullandırtmadığını vurguladı. Gündüz konuşmasında; “Görev süresince her türlü sosyal ve kültürel projelerde yer aldık. Kimi dönem istifaların yüzünden zor dönemler yaşadık ama, bu kongreyle bunların tamamen ortadan kalkacağına inanıyorum. Genç ve dinamik meslektaşlarımla birlikte bu odayı yönetmenin gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da böyle devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
İMO Hatay Başkanı Salih Harbiyeli de, temayül niteliğindeki bu kongreler sayesinde mühendislerin odalarına daha iyi sahipleneceğine kanaat getirdiğine dikkat çekti.
Daha sonra söz alan Başkan adaylarından Tevfik yıldız, odaların sadece mesleki dayanışma ve sorunlarla ilgi alanı olarak görmemeleri gerektiğine değinerek, sosyal, ekonomik, politik gibi tüm konularla fikir yürütmeleri gerektiğini savundu. Diğer Başkan adayı Kamil Turan ise, meslek odalarının uzmanlık alanlarındaki birikimlerini toplum yararına sunabilmeleri ve meslektaşlarının hak ve çıkarlarını olarak koruyabilmeleri için özerk bir güç olmaları gerektiğini anlattı.
 Turan, Genç mühendislerin talebiyle bu göreve talip olduğunu kaydettiği konuşmasında şunları aktardı: “Şehrimizde yapılacak mesleğimizi ilgilendiren tüm kamu yatırımlarında meslektaşlarımızın odamız öncülüğünde bilgi ve birikimlerini ortaya koyabilmesi için bölgemizdeki tüm kamu kuruluşu ve belediyeler ile iletişim içerisinde olunacaktır.” Gerçekleştirilen Genel Kurul sonrası yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
1-Mustafa Kamil Turan
2-Tamer Kükrek
3- Erkin Polat
4- Samet Belli
5- Meriç Akbay.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Mesut KUCUK 17 Nisan 2018 Salı
Sonuç çok hayırlı olmuş.Odaların temel problemi yönetime yapışmış belli grupların bir türlü koltuklarından vazgeçmemeleridir.Kısacası genç arkadaşlara başarılar dilerim çok güzel bir ekip olmuş.
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet