Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kılıçdaroğlu HBB'nin 4 Yılda Kente Kazandırdığı Tesisleri Açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,HBB'nin hizmet süresince kente kazandırdığı sayısız tesis ve hizmetlerin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu HBB'nin 4 Yılda Kente Kazandırdığı Tesisleri AçtıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen törene yüzbinlerce vatandaş katılım sağladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, kuranı kerim tilaveti okunmasıyla devam etti.
Hatay halkının takdiriyle 30 Mart 2014 yılında göreve gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın hizmet süresince yapmış olduğu sayısız tesis ve faaliyetlerin videosu izlendi.

BAŞKAN SAVAŞ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE HEMŞERİLERİNE SESLENDİ

Yoğun tezahüratla konuşma kürsüsüne çıkan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş toplu açılış törenindeki konuşmasında, “İnsan odaklı çalışarak kentimizi ileriye taşımak için çaba sarf ediyoruz” diyerek sözlerine başladı.
 
Başkan Savaş, “ 2014’te Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu beni size emanet etti. Sizler hem bana, hem partimize hem de Hatay’ımıza sahip çıktınız. Biz biliyoruz ki, insanların en hayırlısı insanlara hayırlı olandır.
 
Bundan 4 yıl önce doğduk ve Hatay’ımız için çalışmaya başladık. Kentimize önce huzursonrasında da hizmet gerekiyordu. Zor şartlarda olsak da inanarak saygıyla ve sevgiyle çalıştık. Tüm hizmetleri gerçekleştirirken bütün enerjimizi halkımızdan alıyoruz. Belediye başkanlığı olarak sadece alt yapı, kanalizasyon, içme suyu, yollar, parklar, duvarlar ve kaldırımlar olarak görmüyoruz. İnsan odaklı çalışarak kentimizi ileriye taşımak için çaba sarf ediyoruz. Tek hedefimiz, kentimizde yıllardır çözüme kavuşmayan sorunları akılcı bir şekilde çözüme kavuşturmak oldu. Bu hedefle; hayal denilen, imkansız denilen bir çok projeyi hayata geçirdik. Çevremize ve tarihimize sahip çıkacak projeler ürettik, çocuklarımız ve kadınlarımız için yeni alanlar yarattık. Ve şimdi de 4 yıl gibi kısa bir sürede halkımızın, kentimizin kullanımına kazandırdığımız tesis ve merkezlerimizi CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıyoruz.” dedi.

SINIRDA YAŞANAN SAVAŞ TİCARET HACMİMİZİ ETKİLEDİ

Hatay’ın sınır ötesindeki savaştan, kentteki hoşgörü ve kardeşlik duygusu sayesinde etkilenmediğini belirten Başkan Savaş, “Ortadoğu savaşlarından etkilenmeyerek, kardeşlik içinde yaşayan kentimiz asla birbirine düşmedi. Bu duruş, halkımızın gelişmişliğini, büyüklüğünü ve saygınlığını gösteriyor. Ortadoğu’daki bu savaş ile Hatay’ımızın karışmak isteyenler oldu ancak gökkuşağına bürünmüş olan kentimiz buna karşı direnerek aksine birbirlerine daha çok sarıldı. Ancak savaş ilerledikçe komplikasyonları bizi etkiledi ve ekonomimiz durma noktasına geldi. Ticaret hacmimiz geçtiğimiz yıllara nazaran ciddi oranda geriledi. Tüm bunların üstesinden birlik olarak gelebiliriz. ” ifadelerinde bulundu.

KENTİMİZİN DEĞERLERİNİ ULUSLARASI PLATFORMLARA TAŞIYORUZ

Toplu açılış törenine katılan hemşerilerine hizmetleri hakkında bilgiler paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Hatay’ımızın değerleri konusunda çalışmalar yaparak değerlerimizi gün yüzüne çıkardık. Tarım, taşımacılık, turizm değerleri üzerinde çalışmalar yapmaya karar kıldık. Sınırda yaşanan savaş mutlaka bitecek ama bununla beraber lokomotif sektörümüz de daima ayakta kalabilmesi adına çözümler ürettik. Tarım alanında muhteşem bitki çeşitliliği olan bereketli topraklarımız sayesinde EXPO platformunu kentimize kazandırdık. Bu platform sadece 6 ay değil ömür boyu kullanılacak ve kentimizin can damarı olacak. Bir diğer kazanımımız zengin mutfağımız sayesinde gerçekleşti. Hatay 600 çeşit yemeği ve tatlısıyla, 13 medeniyete ev sahipliği yapmış kentimiz, zengin mutfak kültürüyle dünyanın 26 şehrinden biri olmaya hak kazandı. Bu sayede UNESCO Gastronomi ünvanını aldık. EXPO ve Gastronomi kimliğimiz kentimiz için altın bilezik değerindedir ve bize yüzyıllarca hizmet edebilecek. Konum itibariyle önemli bir noktaya sahip olan kentimizin ticaretinin de hareketlenmesi için kıyı özelliğini de kullanarak deniz seferleri başlatmayı planladık. Bu projemizde turizm ve ticaretimize katkı sağlayacak. Bunları yaparken de Hatay’ımızdaki önemli kültür merkezlerimizi eski binalarımızı restore ediyoruz. En önemli sorunlarımızdan biri olan Asi Nehrimizde dünyanın en gelişmiş sistemine sahip olan arıtma tesisimizi yapıyoruz. Bu yaza kadar tüm çalışmalarımızı bitireceğiz ve artık Asi Nehrimizin temiz bir kimliği olacak. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” açıklamalarında bulundu.
Atacak çok adım gidecek çok yolumuz var diyerek konuşmasının sonuna gelen Başkan Savaş, “biz biliyoruz ki dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmaz’ diyerek sözlerini noktaladı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ORTADOĞU AÇIKLAMASI

Toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin Suriye politikası hakkındaki düşüncelerini paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben barıştan, kardeşlikten, huzurdan, birlikte yaşamaktan yanayım." diyerek sözlerine başladı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında Ortadoğu'yu bir barış denizine dönüştürmenin kendi görevleri ve namus borçları olduğunu, kinle, öfkeyle hiçbir kazanım sağlanamayacağını belirterek şöyle konuştu: "Velayet savaşları, vekalet savaşları yaşanan Ortadoğu’daki insanlar bizim akrabamız. Savaştan yana değiliz, Ortadoğu’da yaşananları büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. Biran önce bu savaşın bitmesini istiyoruz. Hatay’daki barışın, kardeşlik duygularının tüm Ortadoğu’ya taşınmasını istiyoruz. Savaş biterse Suriyeliler evine dönerse Suriye'yi yeniden inşa edeceğiz. Evlerini, okullarını, yollarını, hastanelerini yapacaksınız ondan sonra Suriyeli kardeşlerimize diyeceğiz ki 'buyurun Suriye'ye gidin kardeşim, bakın evinizi, yolunu, okulunuz, parkınızı yaptık, kardeşlik, dostluk, birlikte yaşama devam edecek. Biz bunları yapacağız. Sözüm sözdür ama bu sözümü yerine getirmek için bana yetki vereceksiniz. Bana sorumluluk vereceksiniz. Yetki ve sorumluluk verirseniz bunların tamamı olur." açıklamalarında bulundu.
Kılıçdaroğlu, kendisine "Hatay'da ne işin var" denildiğini ifade ederek, barış ve kardeşlik için Hatay'da olduğunu anlattı.
Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bir politika izlediler. 3,5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. Bugün Reyhanlı'ya gittim. Reyhanlı nüfusundan fazla Suriyeli nüfus var. Suriyelilere 30 milyar dolar para harcanıldığı söyleniyor madem30 milyar dolar harcandı, bu durumda bütün Suriyeliler ev bark sahibi olurdu. Bu parayı ne yaptıklarının hesabı verilmiş değil. 30 milyar dolar para vatandaşın parası." diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, 2019'da herkesin sorumluluğu olduğunu ve demokrasiden yana oy kullanıldığında 1923'te kurulan Cumhuriyeti 2019'da gerçek anlamda bir demokrasiyle taçlandıracaklarını, bundan da herkesin emin olmasını istediğini belirtti. Öte yandan Kılıçdaroğlu, işin ehline teslim edildiğinde devletin, devlet olacağını söyledi.

"BEN BARIŞTAN YANAYIM, FÜZEYİ DESTEKLEMİYORUM"

Vatandaşlara huzuru vadettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sadece Türkiye'de değil, Orta Doğu'da ve dünyada barışı vadediyorum. Bugün birileri açıklama yapmış, 'Amerikalıların attığı füzeyi destekliyorum' demiş. Ben
desteklemiyorum, asla desteklemiyorum. Ben barıştan, kardeşlikten, huzurdan, birlikte yaşamaktan yanayım. Bugün o bomba atar, yarın öbürü bomba atar. Ölen benim akrabamsa, ben içime sindiremem. Ölen bir insansa nerede olursa olsun ben içime sindiremem." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerin açılışı yapılmak üzere kurdele kesildi.
 
 
 
 
 
Kılıçdaroğlu HBB'nin 4 Yılda Kente Kazandırdığı Tesisleri Açtı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar