Skip Navigation Links

Engin Vayısoğlu Salon Açılışında Ağladı..

Meryem Aydoğdu isimli öğrencinin okuduğu 'Sol yanım acıyor anne' şiiri İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu'nu ağlattı..

Dünya   A+a-

 
Meryem Aydoğdu isimli öğrencinin okuduğu “Sol yanım acıyor anne” şiiri İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu’nu ağlattı..
 
 
Engin Vayısoğlu Salon Açılışında Ağladı..
 
İskenderun’un “Hızır Acil Servisi” İskenderun Ticaret Borsası, “Yapıyoruz ama yetmez” dercesine toplumun her katmanına katkı sunmaya devam ediyor.
Okulların eksikleri ve sosyal yaşamın içinde ihtiyaç duyulan her yerde farkındalık yaratmak adına yardımelini esirgemeyen İskenderun Ticaret Borsası’nın başarılı Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, bu kez de İskenderun’un en gariban okullarından birine ulaştı.
Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda kullanışsız çok amaçlı salonunu yeniden yaptıran ve tefrişini sağlayan Ticaret Borsası, çok önemli bir misyonu yerine getirdi.
Açılışta çok özel anlam taşıyan bir diğer olay ise çocukluğu Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda geçen AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz’e plaketi vermek nasib oldu.
Yıllar sonra çocukluğunun geçtiği okulda hayırsever kurum İskenderun Ticaret Borsası’na plaket veren Uğur Feriz oldukça duygulu anlar yaşadı.
İskenderun Ak Parti İlçe Başkanı Uğur Feriz plaketi verirken duygu dolu ifadelerle Vayısoğlu’na teşekkür ederek şunları söyledi; Özellikle İskenderun'un bugünler de bazılarının varoşlar diye tabir ettiği tepe mahallede ki okullara ve eğitime verdiğiniz güzel desteklerden dolayı, bende çocukluk yıllarımı bu okulda geçirmiş bir insan olarak size çok teşekkür ediyorum
 
Konuşmaların bittiği ve şiir bölümüne gelindiği anda Meryem Aydoğdu isimli öğrencinin okuduğu “Sol yanım acıyor anne” şiiri başta İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu olmak üzere salondaki herkese duygulu anlar yaşattı.
 

Çok amaçlı salonun açılışında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu şöyle konuştu: “Söz konusu eğitim olunca, herkes bir arada partiler, dernekler, sivil toplum örgütleri, hep birlikte yapılması gereken en güzel şeyi yapıyorlar. Bu konuda gerçekten çok şanslıyız. Hiç kimsenin eğitim dışı kalması mümkün değil, ya kardeşimiz ya ağabeyimiz yada öğretmen arkadaşımız hepimiz içindeyiz. Dolayısıyla eğitim alanlarında sadece eğitimcilerin çalışması yeterli değildir. Daha doğrusu eğitimci arkadaşlarım yalnız değiller, mutlaka kendilerinin yanında kendilerine yardımcı olan sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları var. Bakanlığımızın başlatmış olduğu çok güzel bir proje var. “Okullar Hayat Olsun” okulların hayat olması sizlerle, okullara hayat olacak olanlar sizlersiniz. Okullarımız her zaman açık olacak, halka açılacak. Bugün şu güzel salonun yapımında emeği geçen tefrişatında emeği geçen İskenderun Ticaret Borsası Başkanı Engin Bey’in şahsında tüm kuruluşa teşekkür ediyorum.”
 
Hayır işlerini bir an bile bırakmayan, toplumun her katmanına ulaşmak gayretiyle büyük takdir toplayan İskenderun Ticaret Borası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu şöyle dedi: “ Buraya toplanma amacımız siz sevgili öğrencilerimize özel günlerde, özel hatıralarınızın olacağı okulunuzun bünyesinde bir yeriniz olmasını istedik. Ticaret Borsası olarak imkanımız ölçüsünde içinde bulunduğumuz çok amaçlı salonu yeniledik. Çocuklar mutlu bir yaşam istiyorsa, hayatımız boyunca pek çok şeyi sahip olmayı değil, az şeye ihtiyaç duymayı istemeliyiz. Kurtuluş savaşının en bunalımlı günlerinde Mustafa Kemal Atatürk Maarif Kongresini toplayıp, ülkemizin kalkınmasında eğitimin önemini fark eden Atatürk ülkenin geleceği için onlara çalışması talimatını verir. Borsa olarak geleceğimiz olan siz çocuklarımıza elimizden geldiğince sahiplenmektir. “
 
 
İskenderun Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Yamen ise Ticaret Borsası’na konuyu nasıl ilettiklerini özetledi ve duygularını şöyle aktardı: “ Bizler Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu çalışanları olarak okulumuzu hem fiziki anlamda geliştirmek hem de eğitim anlamında bir basamak daha yukarıya çıkarmak için neler yapabilirizi düşünürken okulumuzun bulunduğu konum itibariyle çocuklarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine imkan sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz gerektiği ve bu çalışmalarını sergileyebilecekleri, ayrıca velilerimizin eğitime bakışlarını daha bilinçli hale getirmek için onlara sık sık seminerler vererek bu durumu daha olumlu hale getireceğimizi düşünerek okulumuzun çok amaçlı salonunun daha kullanışlı hale getirilmesi gerektiğine karar verdik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve kaymakamlığımızdan aldığımız izin ve enerjiyle eğitime gönül vermiş kuruluşların sosyal sorumluluk projelerinden faydalanmak için çeşitli kurumlara başvurular yaptık. Bu kuruluşlardan birisi olan ve yerel basından takip ettiğimiz kadarıyla kendisini eğitim seferberliğine adayan İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sayın Engin VAYISOĞLU beyefendiyi makamında ziyaret ettik. Sağ olsunlar bizleri çok sıcak karşıladılar. Kendilerine okulumuzun çok amaçlı salonunun yapılan etkinlik ve çalışmalarda yetersiz kaldığını belirterek kendilerinden çok amaçlı salonumuzun tefrişatının yaptırılmasını talep ettik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Salonumuzu ve neler yapılabileceğini yerinde görmek ve tespit etmek için birlikte okulumuza geldik. Yapılan tespitte Engin bey hiçbir masraftan kaçınmadan yapılması gereken ne varsa hemen başlanılmasına ve en kısa zamanda bitirilmesini bizlere ilettikten sonra yola koyulduk. Çalışmaların sonunda salonumuz bu güzel görünüme kavuşmuştur. Bu salon için bizlere maddi ve manevi destekte bulunan bu salonun her türlü tefrişatını yaptıran Sayın Engin VAYISOĞLU’nun şahsında İskenderun Ticaret Borsası Yetkililerine Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri ve çalışanları adına şükranlarımı sunuyorum. İnanıyoruz ve biliyoruz ki; insana yapılan yatırım ülkemizin gelişimine ve kalkınmasına yapılan yatırımla eşdeğerdir. Çocuklarımızda bu inanç ve gayretle yapılan bu yatırıma alacakları güzel başarılarla en güzel karşılığı vereceklerdir.
Bizler Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu çalışanları olarak; deniz kenarına vurmuş denizyıldızlarını tekrar denize döndürmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu çalışmalarımızda bizlere güç veren başta Sayın Kaymakamımıza ve İlçe Milli eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi arz ederim.”
 
 
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet