Skip Navigation Links

İTSO'da Arapça Kursu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Binbay ve Başkanvekili Bülent Seküçoğlu'nun açtıkları 4. dönem ticari ve pratik, okuma yazma

Dünya   A+a-

 
İTSO’da Arapça Kursu
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Binbay ve Başkanvekili Bülent Seküçoğlu'nun açtıkları 4. dönem ticari ve pratik, okuma yazma Arapça kursu büyük ilgi topladı.
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı Arapça kursu, kurs sorumlusu Nesrin Rihani’nin yönetiminde devam ediyor.Haftanın üç günü devam eden Arapça kurslarına yoğun bir ilgi var. Kursiyerlerin büyük bir ciddiyet ve istekle devam ettirdikleri kursun, katılanlara yararlı olacağı sanılıyor.
 
Türkiye ve Ortadoğu arasında ticari ilişkilerin gelişmesi Arapça'ya olan ilgiyi de arttırdı. İskenderun Körfezi’nde sanayi ve ticaret sektörünün ilerlemesi bölgede yaşayan vatandaşları Arapça öğrenmeye yöneltiyor. Kursun turizm ve konaklama sektörü, fuar organizasyonları ve uluslararası dış ticaret firmalarında çalışanlar için de önemli bir fırsat olduğu belirtildi.
 
Kurs öğretmeni Rihani:'' Arapça kursuna yediden yetmiş yediye herkesin katılabileceğini belirterek, kursiyerler arasında, sanayi organize çalışanları, doktorlar, hukukçular, eğitimciler, tapu kadastro çalışanları, bankacılar, emlakçılar , esnaf ve iş adamları ile vatandaşların bulunduğunu kaydetti.''
Özellikle işsiz gençlerin kursa ilgi gösterdiğini aktaran Rihani: "Ortadoğu ülkeleri ile çalışan firmalarımız, bayilikler alan firmalarımız var. Her ne kadar Ortadoğu karışık olsa da insanlarımız ticaretlerini ve o ülkelerle ilişkilerini sürdürüyor. Bu da Arapça kurslarına ilgiyi daha da arttırıyor.” dedi.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet