Skip Navigation Links

Mehmetçik Dershanesi açıldı

İskenderun'da Mehmetçik dershanesi 2009-2010 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.

Dünya   A+a-

İskenderun’da Mehmetçik dershanesi 2009-2010 eğitim öğretim yılına düzenlenen törenle başladı.
İskenderun Kız Meslek Lisesinde düzenlenen bir törenle açılışı gerçekleştirilen Mehmetçik Dershanesi 2009-2010 eğitim öğretim yılında da eğitim verecek.
Kız Meslek Lisesinde konferans salonunda gerçekleştirilen törende, geçtiğimiz yıl hizmet veren Mehmetçik Dershanesinin faaliyetleri kısa bir film olarak katılanlara izletildi.
Filmin ardından 39’uncu Mekanize piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, kısa bir konuşma yaptı. Salondaki törenin ardından tüm davetliler bahçeye indi. Tuğgeneral Öztürk ve eşi, bahçede, Mehmetçik Dershanesi öğrencileri ve konuklarla sohbet etti. Gerçekleştirilen açılış törenine, Tuğgeneral Gürsel Öztürk ve eşinin yanı sıra, İskenderun Belediye Başkan Vekili Cemil Ugutmen ve eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Arlı ve eşi, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu ve eşi, öğrenciler, veliler, askeri ve sivil erkan katıldı. Mehmetçik Dershanesinde, 2008-2009 eğitim öğretim yılında 225 öğrenciye eğitim verildi. Eğitim verilen öğrencilerden %90’ı üniversite sınavında barajı geçerken, %55’i de lisans ve ön lisans programlarına yerleştirildi. Mehmetçik Dershanesi 2009-2010 eğitim öğretim yılında da 245 öğrenciye eğitim verecek.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet