Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çevre Ve Orman Bakanlığı Eğitim Aracı İskenderun'da

Çevre Orman Hatay İl Müdürü İbrahim Yüzer 'Gelecek Nesillere İyi Bir Çevre Bırakmak İçin Kirlenmenin Önüne Geçmemiz Gerek'

Dünya   A+a-

Çevre ve Orman Bakanlığının çevre bilinci ile çevreye olan duyarlılığının arttırılmasını sağlamak amacıyla başlatmış olduğu eğitim programının tanıtımı amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde eğitim Tır’ı Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi.

Atatürk Anıt Alanına park ederek çeşitli okulların ziyaretini kabul eden Seyyar Eğitim Aracında öğrenciler çevre konusunda bilgilendirildi. Yapılan faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Orman Hatay İl Müdürü İbrahim Yüzer, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın her vatandaşın asli görevi olması gerektiğinin altını çizdi. Yüzer “Günümüzde, çevre ve çevre faaliyetleri tüm dünyada önemli bir gelişime ve öneme sahip hale gelmiştir. Dünyada artan sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmaktadır. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmış olup, bu sebeple, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirleri almak, yeni teknolojik uygulamaların izlenmesi büyük önem taşımaktadır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için; kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması ile kamuoyunun bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Kirletip temizlemenin ne kadar maliyetli olduğunu biliyoruz. Amacımız kirletmeden koruma kullanma dengesini çerçevesinde aktivitelerimizin devamını sağlamaktır” dedi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş