Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaymakam Ve Daire Müdürlerinden Teknoloji Fakültesine Ziyaret

Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit Eylül ayında temeli atılarak inşasına başlanacak olan ve 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kaydı alarak eğ

Dünya   A+a-

 
Kaymakam Ve Daire Müdürlerinden Teknoloji Fakültesine Ziyaret
 
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit Eylül ayında temeli atılarak inşasına başlanacak olan ve 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kaydı alarak eğitime başlamayı hedefleyen Mustafa Kemal Üniversitesine (MKÜ) bağlı Dörtyol Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar’ı daire müdürleriyle beraber makamında ziyaret etti.
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Tapu Müdürü, Mal Müdürü, Özel İdare Müdürü, Nüfus Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergül Yaşar’dan okulun yapılacağı alan ve kapasitesi hakkında detaylı bilgiler aldı.
Adayet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. M. Salih Güder ve Bölge Milletvekili H. Bayram Türkoğlu’nun yoğun gayretleriyle ilçemize kazandırılan Teknoloji Fakültesini Dörtyol Halkı tarafından uzun bir süredir özlemle beklendiğini ve bu özlemin gerçeğe dönüştüğünü belirten Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit; “Bizde Kaymakamlık olarak her zaman her türlü desteği vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz. Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin çok önemli olduğu gerçeğinden hareketle eğitime büyük önem veriyoruz. Bölgedeki hızlı sanayileşme ile birlikte, nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak olan eğitim kurumlarının varlığı zaruret arz etmektedir. Teknoloji Fakültesi, bölgedeki fabrikaların, firmaların ihtiyacı olan nitelikli işgücünü karşılayacaktır. Temennimiz ilçemizdeki fakülte sayısını arttırmaktır" dedi.
Üniversitemize tahsisli olan 480 dönüm arazi üzerine yeni kurulan fakültemizin sosyal tesisleri ile birlikte iyi bir kampus inşa edilebilmesi için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Dekan Prof. Dr. ERGÜL; “Fakültemiz eğitimin yanı sıra bölgemizde bulunan demir çelik sanayi ürünlerini üreten fabrikalara da bir laboratuar ve araştırma merkezi hizmeti vererek bölgemizdeki üretilen çelik sanayisinin uluslar arası bir alanda rekabet etmesine yardımcı olacaktır” dedi.
Kampus İçerisine Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilecek olan 500 öğrenci kapasiteli Yurt’un ihale sürecinin tamamlama aşamasında olduğu ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağı da belirtildi.
 
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş