Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tarih ve Coğrafya Maketlerle Hayat Buldu..

Yükseliş Koleji Ortaokul bölümü öğrencileri, Sosyal Bilgiler zümresi olarak İskenderun Prime Mall AVM’de görülmeğe değer bir sergi açtı.

Tarih ve Coğrafya Maketlerle Hayat Buldu.. Web
TV

Eğitim   A+a-

 Tarih ve coğrafya derslerinin müfredat dahilinde proje maketlerinin yer aldığı Sosyal Bilgiler Sergisinde, milli mücadele yıllarından konular da hayat buldu.
İnsanlık tarihinin önemli dönüm noktaları ile iz bırakan eserlerin maketlerinin büyük beğeni topladığı sergiyi Yükseliş Okulları Kurucusu Nuri Üysen, Genel Müdür Aykut Davut Öktem, veliler, öğrenciler ve AVM’de alış veriş yapan yüzlerce kişi tarafından gezildi.
Serginin açılışında konuşan Yükseliş Okulları Kurucusu Nuri Üysen, “1 yılın emeğini göreceğiz. Ben kısaca dolaştım gerçekten çok anlamlı çocukların yaptığı çalışmalar bilerek üzerinde çalışılarak yapılmış emekler. Öncelikle çocuklarımızı kutluyorum, hepsini tebrik ediyorum, emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Serginin çok yararlı geçeceğine inanıyorum.” Dedi.
Yükseliş Okulları Kurucusu Nuri Üysen, AVM karşısındaki kendi adını taşıyan caminin maketiyle yakından ilgilendi ve maketi yapan öğrenciyle sohbet ederek bilgi aldıktan sonra da teşekkür etti.
Büyük ilgi gören Sosyal Bilgiler Zümre Öğrencilerinin, öğretmenlerinin koordinasyonu ve danışmanlığında hazırladıkları sergi, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme kabiliyetlerini geliştirmesi adına da oldukça başarılı bulundu.
Yükseliş Koleji Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Emel Köseoğlu, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Özlem Cerrahoğlu ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kübra Erdem’in danışmanlığında önemli bir sergiyi hayata geçiren öğrenciler, başarılarının takdir görmesinin mutluluk ve gururunu yaşadılar.
Yükseliş Koleji Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Emel Köseoğlu yaptığı açıklamada, “Sergimizin amacı öğrencilerimize özgüven aşılamak. Onlar bu projelerini anlatarak toplum içerisinde konuşma yeteneklerini geliştiriyorlar. Projeleri hazırlarken müfredata uygun projeler hazırlamaya gayret ettik. Hem görselliğe hitap ediyor bir şekilde bu projeleri okulda kullanarak arkadaşlarına da yardımcı oluyorlar. Hem görsel hem de bilgi veriyorlar.
8. sınıfta Atatürkçülükle ilgili konulara önem verdik. Çanakkale, milli mücadeleyi ele aldılar. 5. sınıfta iklimlerle ilgili müfredata uygun, 6. sınıfta yine konularımıza uygun projeleri geliştirdi. Çocuklar projelerini kendileri seçtiler ve çoğu okulda çalıştı. Boş derslerinde, öğle aralarında öğretmenlerimizin rehberliğiyle danışmanlığıyla bunları yaptılar. “ dedi.
 
 
 
 
 
Tarih ve Coğrafya Maketlerle Hayat Buldu..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş