Skip Navigation Links

MKÜ'de Erasmus Oryantasyon Toplantısı Yapıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi 'nde Erasmus Programı çerçevesinde 2008-2009 Staj ve 2009-2010 Öğrenim programlarında Avrupa üniversitelerine gönderilecek

Dünya   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi ’nde Erasmus Programı çerçevesinde 2008–2009 Staj ve 2009–2010 Öğrenim programlarında Avrupa üniversitelerine gönderilecek öğrenciler için Erasmus Oryantasyon programı düzenlendi. Toplantı 13 Haziran 2009 Cumartesi günü 09:30'da Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Dış İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Muharrem Keskin'in toplantının amacı ve Erasmus programı kapsamında öğrencilere düşen sorumlulukları açıklaması ile başladı. Daha sonra program Erasmus Kurum Koordinatörü Koray Cengiz'in Erasmus programını tanıtım sunusu ve hibe planlaması sunumu ile devam etti.

Programa Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şerefettin Canda da katılarak öğrencilere kısa bir konuşma yaptı. Rektör Canda, uluslararası bir üniversite olmanın önemini vurgulayarak, üniversite yönetimi olarak Erasmus programına çok önem verdiklerini, gönderilen öğrenci sayısını artırmak için çaba sarf ettiklerini ve bu çabalarının karşılığı olarak gönderilen öğrenci sayısının 2009–2010 yılında iki katına çıkacağını belirtti. Rektör Canda her yıl toplamda staj ve öğrenim amacıyla 20–25 öğrenci gönderilirken bu sayının gelecek yıl iki kat artırılarak 50'ye çıkarılacağını, programdan yararlanmak amacıyla ise toplam 230 öğrencinin başvuru yaptığını söyledi. Rektör Canda ayrıca Erasmus programından akademik ve idari personelin de yararlanabildiğini, önceki yıllarda 10 civarından personelin programdan yararlandığını ancak gelecek yıl bu sayının da iki kat artırılarak 20'ye çıkarılacağını bildirdi. Rektör Canda, Avrupa'dan gelen öğrenci ve öğretim elemanı sayısında da artış olduğunu bildirerek 2008–2009 akademik yılında 7 öğrenci ve 15 öğretim elemanının Erasmus programı kapsamında Mustafa Kemal Üniversitesine gelerek akademik çalışmalarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Erasmus Programı sayesinde öğrenciler, öğrenimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa Üniversitelerinde yapma fırsatı buluyor. Öğretim elemanları ise genellikle 1 hafta süre ile Avrupa Üniversitelerinde ders vererek yeni öğretim elemanları ile tanışıp işbirliği olanaklarını geliştiriyor.

 

Avrupa Üniversitelerinde staj yapacak ve öğrenim görecek olan öğrencilerin yurt dışına gitmeden önce, yapması gereken işlemlerle ilgili bilgilendirilmesini amaçlayan Oryantasyon programına konusunun uzmanı Öğretim Elemanları tarafından verilen AB ve Türkiye Ekonomisi, AB-Türkiye İlişkileri, Türkiye'nin Turizm Potansiyeli ve Türkiye'nin yurtdışında tanıtımı, Kıbrıs Sorunu ve Ermeni Meselesi, gibi son derece faydalı konularda öğrencilere bilgi aktarıldı.

Programda Rektörlük Dış İlişkiler Birimi tarafından programa katılan tüm öğrencilere çay-kahve ikramı ve öğle yemeği ikramı da yapıldı.

Toplantı, daha önceki yıllarda Erasmus programı ile Avrupa üniversitelerinde öğrenim gören 3 öğrencinin deneyimlerini paylaşması ve sorulara verilen cevapları yanıtlaması ile saat 17.00 civarında son buldu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet