Skip Navigation Links

“Paskalya Bayramı”

Kaymakam SOYTÜRK’ten “Paskalya Bayramı” Kutlama Mesajı

“Paskalya Bayramı”

Gündem   A+a-

Dini bayramlar; Kardeşliğin, hoşgörünün, toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın egemen olduğu, ortak değerler etrafında kenetlenme ile birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir.
Bulunduğumuz coğrafyada; Müslüman, Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımız dünyada eşine pek rastlanmayan bir kaynaşma ve hoşgörü sergilemekte ve dini bayramlarımız geçmişten gelen tarihsel ve kültürel zenginliğe tanıklık etmektedir.
Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan farklı din ve inanışa sahip vatandaşların, aynı gelenek ve görenekleri, aynı sevinç ve üzüntüleriyle şanlı bir tarihi paylaşmaktadır.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birlikte yaşama kültürünün en nadide örneğinin sergilendiği İskenderun da bu bayram günlerini hep birlikte kutlamak; şiddet, kin ve nefretin yaşandığı günümüzde tüm dünyaya önemli mesajlar vereceği şüphesizdir. Farklı dil, din, ırk ve mezhepten birçok insanın bir arada birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığı güzide İskenderun daq bu hoşgörü anlayışının yaşatılması kadar geleceğe aktarılması için de herkesin duyarlı olması gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Hristiyan âleminin Paskalya Bayramı'nı en kalbi duygularıma kutluyor, İskenderun ve çevresinde yaşayan Hristiyan vatandaşlarımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
Recep SOYTÜRK
Kaymakam
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet