Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Rotaract'tan Anlamlı Sempozyum

İskenderun Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda engelli öğrencilere yönelik olarak, İskenderun Rotaract Kulübü tarafından 'Ağız bakımı ve diş sağlığı' konu

Dünya   A+a-


İskenderun Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda engelli öğrencilere yönelik olarak, İskenderun Rotaract Kulübü tarafından “Ağız bakımı ve diş sağlığı” konulu sempozyum düzenlendi.
Sempozyumun sonunda Colgate’nin sponsorluğunda engelli öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. Sempozyuma İskenderun Rotary Kulübü Başkanı Demet Özal, Rotaract Kulübü Başkanı Aytaç Aytaş, engelli öğrenciler ve velileri katılım gösterdi. Ağız ve diş bakımı ve hastalıkları ile korunma yolları konusunda öğrencileri bilgilendiren Diş Hekimi Haşim Karaali, “Ağız ve diş sağlığı sorunlarının başlamadan önlenmesi çok önemlidir. Günlük diş fırçalaması diş çürüğü ve dişeti hastalıklarından korunmada büyük önem taşır. Ağız ve diş sağlığı bakımı hem zevkli hem de yapılması gereken bir işlemdir” diye konuştu. Diş fırçalama tekniklerini maketi üzerinde uygulamalı olarak gösteren Diş Hekimi Haşim Karaali, öğrencilerin ağız ve diş sağlığı konusunda merak ettikleri soruları da cevaplandırdı.
Dr. Karaali, son olarak çocukların diş fırçalama alışkanlığının aileleri tarafından kazandırılması gerektiği hatırlattı. Sosyal ve kültürel alanlardaki başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren İskenderun Rotaract Kulübü Başkanı Aytaç Aytaş da, çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim almalarının sağlıklı nesiller yetişmesinde önemli bir etken olduğunu belirterek, “Engelli bireylerde, genellikle temel sağlık problemlerinin tedavisi ile ilgilenildiğinden, ağız ve diş sağlığı ihmal edilebilmektedir. Bunun sonucunda diş çürükleri ve diş eti hastalıkları artarak, tedavisi güç ileri aşamalara ulaşmaktadır. Erken dönemde alınacak korucu ağız ve diş sağlığı önlemleri, ileride karşılaşabilecek bu tür problemlerin engellenmesinde önem taşımaktadır. Bu amaçla bugün Rotaract Kulübü olarak böyle bir etkinlik organize ettik. Başta Diş Hekimi Haşim Karaali olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk projelerimiz sürecek” diye konuştu. Sempozyumun ardından Rotaract Kulübü üyeleri tarafından engelli öğrencilere diş fırçası ve diş macununun olduğu paketler dağıtıldı. Hediye paketlerini alan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.
 
www.iskenderunrotaract.com
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş