Skip Navigation Links

Üniversite Antakya İçin Uğraşını Arttırdı

Bu yıl öğretime başlayan Mimarlık Fakültesi, Turizm Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve açılması için çalışmaları başlatılan Arkeoloji Fakültesi aynı am

Dünya   A+a-

 

Mustafa Kemal Üniversitesi açtığı yeni okullarla öğrenci sayısını arttırırken, yetiştirdiği öğrencilerle sanayinin, turizmin, tarımın eleman gereksinimlerini karşılıyor.
Mustafa Kemal Üniversitesi son açtığı okullarla ülkemizin ve Antakya’nın tarih ve turizm alanındaki elaman gereksinimini karşılamaya hedefliyor. Bu yıl öğretime başlayan Mimarlık Fakültesi, Turizm Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve açılması için çalışmaları başlatılan Arkeoloji Fakültesi aynı amaca odaklanmış durumda.
Yeni okulların açılması konusunda görüşlerine aldığımız Rektör Prof. Dr. M. Şerefettin Canda adı geçen okulların açılmasının Antakya için çok önemli olduğunu belirtti. Yapmakta oldukları çalışmalarla Antakya’nın tarihsel ve kültürel değerlerini ortaya çıkarmaya, korumaya görev kabul ettiklerini vurgulayarak “Tüm çalışmalarımız Hatay odaklıdır. Açtığımız Mimarlık Fakültesi, Turizm Meslek Yüksek Okulu ve açmak için çalışmalar yaptığımız Arkeoloji Fakültesi öncelikle Antakya’nın tarihsel kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması, şehrimize gelen yabancıların kalite anlayışı içinde ağırlanmasına sağlamak için eleman yetiştirmektir.
Bir kentin gelişmesi, entelektüel birikimlerinin yükselmesi tarihsel-kültürel değerlerin korunması ile mümkündür. Yine, gelen yabancıların fazlalığı kenttin zenginleşmesine katkı yapar. Katkının sürekliliği içinde hizmetin yeterli kalitede olması gereklidir. Açtığımız okulların ana hedefi budur.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet