Skip Navigation Links

'Önemli Olan İyi Bir Ebeveyn Olmaktır!'

Eğitim Ve Öğretimde Anne Ve Babanın Rolü, Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerin Anne Ve Babalarına Önerileri' konferansına İGEV Ev Sahipliği yaptı

Dünya   A+a-

 
Mersin Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Nurcan Gökçakan, “Eğitim Ve Öğretimde Anne Ve Babanın Rolü, Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerin Anne Ve Babalarına Önerileri” konulu İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın ev sahipliğini yaptığı konferansta ebeveynlere şöyle seslendi:
 
“Önemli Olan İyi Bir Ebeveyn Olmaktır!”
 
İskenderun Güney Eğitim Vakfı, her yıl geleneksel olarak düzenlediği eğitim konferanslarına devam ederken, muhteşem anlatımı ve etkileyici konferanslarıyla ün yapmış Mersin Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik danışma Bilim Dalında Öğretim Üyesi Nurcan Gökçakan tarafından “Eğitim Ve Öğretimde Anne Ve Babanın Rolü, Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerin Anne Ve Babalarına Önerileri” konulu konferans İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.
İskenderun Güney Eğitim Vakfı Dönem Başkanı Şefik Uyar yaptığı açılış konuşmasında şöyle dedi: “İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın kuruluşundan bugüne sayısız konferans, sunum ve benzeri sosyal etkinlikler gerçekleştirdik. Eğitim vakfı olmamız, sosyal sorumluluğumuz ve misyonumuz gereği özellikle eğitim ve sosyal içerikli etkinliklerimiz devam edecektir. 2012 yılı içerisinde ki ilk etkinliğimiz, Eğitim ve Öğretimde anne ve babanın rolü, sınavlara hazırlanan öğrencilerin anne ve babalarına önerileri konulu konferansımızdır. 2012 yılının ikinci etkinliğimiz ise Nisan ayın da gerçekleştireceğiz. Bu konferansa özgürce soru sorabilmeleri ve aydınlanabilmeleri için sadece öğrenciler katılacaklardır. “
 
Mersin Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik danışma Bilim Dalında Öğretim Üyesi Nurcan Gökçakan, “Eğitim Ve Öğretimde Anne Ve Babanın Rolü, Sınavlara Hazırlanan Öğrencilerin Anne Ve Babalarına Önerileri” konferansta özellikle ebeveynlere seslenerek şöyle konuştu: çocuk eğitiminde 0-7 yaş aralığının önemine işaret ederek, sağlıklı bir nesil için çocuk yaşta verilen eğitimin önemine vurgu yaptı. Veli ve öğrencilerin ilgiyle dinledikleri Doçent Doktor Nurcan Gökçakan, “Anne-baba olmadan önce kendinizi gözden geçiriniz. Sevgi içinde büyümemiş, sağlıklı aile içinde olmayan ebeveynlerden doğan çocuklar her türlü tehlikeye daha açık oluyorlar. İyi bir insan, iyi bir eş olabilirsiniz, ama iyi bir ebeveyn olmak çok daha farklı bir şeydir. Çocuk anne-babanın kopyasıdır” diyerek ebeveynlere seslendi.
Doçent Doktor Nurcan Gökçakan sözlerine şöyle devam etti: “İnsanın kendini tanımada en önemli olanın “Özde kimim?” sorusunu insanın kendine sorması olduğunu kaydeden Gökçakan, “0-2 yaşta çocuk annesinin kucağında öz güvenini kazanır. Bir insan dünyaya geldikten 4 yıl sonra tüm kişilik özelliklerinin %50’si şekillenmektedir. Bu noktada annelere çok büyük görevler düşmektedir. Nedeni ise çocukların en çok gördükleri kişi anneleridir” diye konuştu.
 
Çocukların 7 yaşına kadar ise kişiliklerinin %75’ini kazandıklarına dikkati çeken Psikolojik Danışman Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçakan, “İnsanın geri kalan kişilik özellikleri ise 25 yaşına kadar tamamlanmaktadır” dedi.
 
“Aynı anne babadan olan çocuklar, neden farklı karakterde oluyorlar?” sorusuna Gökçakan, “İlk çocuklar anne-babalar için deneme yanılmadır. İkinci çocuğa tecrübeden dolayı direk kurallar öğretilir. Üçüncü ve diğer çocuklara herkes karışır. Bu nedenle ilk çocuklar genelde içlerine kapanık olurlar. Diğerleri ise biraz daha şımarık olur” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet