Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'KKTC'li Din Adamlarından Zeytin Dalı Harekatına Destek'

Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan Mehmetçik’e destek amacıyla yardım kampanyası düzenlendi

'KKTC'li Din Adamlarından Zeytin Dalı Harekatına Destek'

Gündem   A+a-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere devam etmekte olan “Zeytin Dalı Harekâtına” desteklerini sürdürülmektedir.
KKTC Din İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük, Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Genel Başkanı Süleyman Çakır ve Genel Sekreter Cengiz İşkey, Din Görevlileri Birliği (DİN GÖR-BİR) Genel Başkanı Gökhan İnik ve Genel Sekreter Mustafa Demir’in yer aldığı heyet, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekâtı’na destek verdikleri yönünde açıklama yaptı.
Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyaret esnasında kısa bir açıklama yapan KKTC’li heyet; Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan Mehmetçik’e destek amacıyla yardım kampanyası düzenlediklerini ifade etti.
“1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın adanın tümüne huzur getirdiğini anımsatarak bugün Afrin’de aynı merhamet ve kahramanlıkla bastığı yere adalet ve sükûnet getiren ana vatan Türkiye’nin şanlı ordusu, adım adım barışı ve huzuru tesis etmektedir. Bu doğrultuda Zeytin Dalı Harekâtı’nda mücadele eden Mehmetçik'e destek amacıyla düzenledikleri kampanya kapsamında 1974 kilogram Kıbrıs hellimi göndererek sembolik bir hediye ile yanlarında olduklarını göstermek istedik. Hazırlamış olduğumuz yardım paketlerini de Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na teslim ettik. Kıbrıs Türkleri olarak bu haklı ve onurlu mücadelelerinde her zaman yüce Türk Devleti ve Milletinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.” açıklamasında bulundu.
Yavru Vatan’dan Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için yapılan bu anlamlı ziyaretin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Kaymakam Soytürk; “Sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. 20 Ocak 2018’de TSK’nın Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatmış olduğu Zeytindalı Harekâtı’na Türkiye genelinde 81 milyon vatandaşımızın her türlü desteği vermesi bizleri ayrıca onurlandırmakta ve mutlu etmektedir. Kadirşinas halkımızın bu desteğinin yanı sıra KKTC’nin de desteğini görmek bizlere ayrıca moral sağlamaktadır. KKTC’deki vatandaşlarımızın geçmiş dönemlerde çektiği sıkıntıları ve acıları biliyoruz. O dönemde yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı ile KKTC özgürlüğüne kavuşmuştu. Şimdi ise ülkemizin güvenliği ve milletimizin esenliği için önem arz eden Zeytindalı Harekâtı icra ediliyor. Bu harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterilmesi kadirşinas Türk milletinin, güçlü devletimizin ve şanlı ordumuzun asilliğinin en güzide timsali olurken, harekâtta görev alan güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi de tarihe altın harflerle nakşedilen bir kahramanlık destanı oluşturmaktadır.” diye konuştu.
Hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyaretin sonunda, DİN GÖR-SEN Genel Başkanı Süleyman Çakır tarafından, ziyaretin anısına Kıbrıs haritası işlemeli bir tablo Kaymakam Soytürk’e takdim edilerek, günün anısına bir de toplu fotoğraf çekildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar