Skip Navigation Links

Atalar Koleji'nde Deprem Eğitimi

Hatay İli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Özel atalar Koleji öğrencilerine 5 ayrı seansta deprem ve doğal afet eğitimi yapılmıştır.

Dünya   A+a-

 
Atalar Koleji’nde Deprem Eğitimi
 
Hatay İli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Özel atalar Koleji öğrencilerine 5 ayrı seansta deprem ve doğal afet eğitimi yapılmıştır.
Ülkemizde meydana gelen Van depreminden sonra ortaya çıkan acı gerçek Van – Hatay fay hattının şehrimizi birinci dereceden önümüzdeki zaman dilimi içersinde etkilemesidir. Bu etkinin boyutu bilim adamları tarafından bile tahmin edilmemektedir. Ancak şu bir gerçektir ki insanların bu konuda tek tek eğitilmesi gerekmektedir. Atalar Koleji öğrencilerine bu eğitimi sağlamak için Hatay Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvurmuş ve okullarında bir çalışma yapmalarını istemiştir. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerinden Ümit Aslan Kara, Gülay Şimşek ve Uğur Acar tarafından yapılan eğitimi 600 öğrenci, 50 öğretmen, 4 idareci ve 5 hizmetli almıştır.
Atalar Koleji öğrencileri 15 gün öncesinden deprem çantalarını hazırlamış ve bunu en yakını olarak sıralarının içine koymuşlardır. Deprem çantasının içinde düdük, şekerli bisküvi, el feneri, su ve kağıt peçete gibi malzemeler koyan öğrenciler, uygulama sırasında bunları kullanmışlar, deprem öncesi ve sonrası neler yapacaklarını tatbiki olarak öğrenmişlerdir. Okul koridorlarına depremde alınacak önlemler, izlenecek yol, deprem sonrası yapılacak davranışları içeren ikaz yazı ve afişleri asmışlar, koridorlara uyarıcı olarak işaretler koymuşlardır.
Şehrimizde bu tür çalışmaların yaygınlaşması ve ilçemiz insanlarının bu konuda bilinçlendirilme çalışmalarının yapılması gereği bir kez daha vurgulanmış oldu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet