Skip Navigation Links

Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın!..

İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu’nda,12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.

Allah Bir Daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın!..

Eğitim   A+a-

 İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu tarafından hazırlanan programda saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Gündüz genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şurayı ayakta tutabilmeleri için bunları hatırlamanın gerektiğini söyledi.
Gündüz, İstiklal Marşı’nı sevmenin ülkeyi sevmek olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yılını kutlarken, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı’mızı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz. Bayrağımız ve onun edebiyatını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’mız ruhumuzu, tarihimizi, ideallerimizi aksettiren milletimizin bölünmez değerleridir. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şurayı ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve ölümsüzlük aşkımız İstiklal Marşı milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını İstiklal Marşı’nda ölümsüzleştiren Mehmet Akif. İstiklal Marşını sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşı’nı coşku ile söylemek ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı’mızı anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak, bu ruhu hakkı ile hissetmek gerekir” dedi.
İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, etkinlikte İstiklal marşını öğrenen öğrencilere Türk bayrağı ve Atatürk rozetlerini takarak, “Bu hafta içinde de tüm öğrencilerimizin öğrenmesini sağlayıp hediyelerini takdim edeceğiz. Allah bir daha bu millete İstiklal marşı yazdırmasın” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet