Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İstiklal Marşı Coşkusu ve Milli Şairimize Vefa..

İstiklal Marşının kabul edilişinin 97’nci yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle tören düzenlendi.

İstiklal Marşı Coşkusu ve Milli Şairimize Vefa..

Gündem   A+a-

 İstiklal Marşının T.B.M.M.’de kabul edilişinin 97’nci yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle tüm yurt genelinde olduğu gibi İskenderun'da da günün anlam ve önemine yönelik özel bir program tertip edilmiş olup, 12 Mart 2018 Pazartesi günü icra edilen program kapsamındaİstiklal Marşının kabul edilişinin 97’nci yıldönümü coşkuyla kutlanırken, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'da tazimle anıldı.
 
12 Mart 2018 Pazartesi günü saat: 10.30’da İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen program; Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve akabinde İstiklal Marşının hep birlikte coşkuyla okunmasıyla başladı.
 
Programa; İskenderun Kaymakamı  Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Albay Orhan Akkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, Hatay Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Kurum Müdürleri, Okul İdarecileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İskenderun Demir Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Özen; “Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlayabilmek, Akif’in düşünceleriyle, dünya görüşüyle, güç karşısındaki asil duruşuyla benimsenmelidir. Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını anlayabilmek için İstiklal Marşı tek başına yeterlidir” diye konuştu.  
 
Günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmalarda; Büyük şair, fikir ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden güzel şiirleriyle, destanlarıyla, ölümsüz İstiklal Marşıyla, ahlak ve fazilet örneklerini sergilediği hatıralarıyla, hafızalarımızda edindiği yer ve gönüllerimizde kurduğu taht bir kez daha dile getirildi.
 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından, İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere, protokol üyelerince hediye verildi.
 
Program kapsamında; İskenderun Demir Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “İstiklal Marşı Yazılıyor” konulu tiyatro ve “İstiklal Marşı” oratoryosu sahnelenerek, akabinde İstiklal Marşı’nın maneviyatına dikkat çeken şiirler ve koro gösterisi sergilendi.
 
Duygu dolu anların yaşandığı programın akışı son bulurken, sergilenen bayrak gösterisi ile milli duygular bir kez daha perçinlenerek, izleyicilerden coşkulu bir alkış aldı.
 
Kaymakam Recep Soytürk, programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, günün anısına bir de toplu fotoğraf çekildi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar