Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Topuklu Kramponların Hedefi Türkiye Şampiyonluğu

Tomruksuyu Atatürk Ortaokulu Yıldız Kızlar Futsal Takımı Yarı Final'e Yükseldi

Topuklu Kramponların Hedefi Türkiye Şampiyonluğu

Spor   A+a-

 Hatay'ın Samandağ ilçesi Tomruksuyu Atatürk Ortaokulu Yıldız Kızlar Futsal Takımı rakiplerini yenerek bölge birincisi oldu. Adıyaman’da Hatay'ı gururla temsil eden takım, Mardin ve Adana’yı eleyerek bölge birincisi olmayı başardı. 
8-11 Mart tarihleri arasında Adıyaman'da gerçekleşen müsabakalarda Samandağ Tomruksuyu Atatürk Ortaokulu Yıldız Bayanlar Futsal Takımı, rakiplerini teker teker yenerek bölge birincisi oldular. 
Tomruksuyu Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Cüneydioğlu, takımlarının sene başında kurulduğunu ve kısa sürede bölge şampiyonu olduğunu söyledi. 
Cüneydioğlu, çocukların Samandağ'da oynadığı maçları namağlup birinci olarak bitirdiğini ve hedeflerinin Niğde'de Türkiye birinciliği olduğunu belirterek: "Takımımız bu yıl sene başında İsa Aşkar hocamız tarafından kuruldu. Samandağ'da oynadığımız maçları namağlup birinci olarak bitirdi çocuklarımız. Ondan sonra Hatay'daki maçlarımızı il birincisi olarak bitirip Adıyaman'da Hatay'ı temsil etmeye hak kazandık. Geçen hafta 8-11 Mart arasında Adıyaman'da düzenlenen bölge finallerinde çocuklarımız Mardin ve Adana ekiplerini eleyerek bölge şampiyonu oldular. Bu şekilde Şanlıurfa'da 5-8 Nisan arasında yapılacak olan Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar. 5-8 Nisan arasında Hatay'ı yarı finalde Şanlıurfa'da temsil edecekler. İnşallah oradaki süreç başarıyla sona erer. Ve Niğde'de Türkiye şampiyonluğuna doğru ilerleriz" dedi. 
Takım oyuncusu 8. sınıf öğrencisi Duygu Çetin, daha fazla başarı elde etmek istediklerini kaydederek: "Sağ bek oyuncusuyum. Derslerimizi olumlu yönde etkiliyor. Daha fazla başarı elde ediyoruz. Maçlara antrenmanlarda büyük bir azimle çalıştık. Maç aldıkça daha çok hırslandık. Bu şekilde ilerledik. Önceden atletizm takımındaydık. Sonradan hocamız futsal yapalım dedi, biz de yaptık. Ablamdan görmüştüm" kelimelerini kullandı. 
Takım kaptanı Nil Öz, maçları kazanmaya başlayınca daha çok azimli olduklarını vurgulayarak: "Atletizm takımıydık zaten biz. Hocamız bizi futbola yönlendirdi. Maçları kazanmaya başlayınca daha çok azimli olduk. Diğer maçlara da daha çok azimle çalıştık ve kazandık. Kötü yönde etkilemedi. Desteklediler" kelimelerine yer verdi. 
Kaleci Tutku Bakır, futbola ailesinin ve İsa hocanın desteğiyle başladığını belirterek şu kelimeleri kullandı: "8. sınıf öğrencisiyim. Önceden atletizm takımındaydım. Kendimi burada iyi görünce İsa hocamızın desteğiyle de farklı yerlere geldik. Başarılar elde ettik. Şu anda yarı finale yükseldik. İnşallah orada da finale gidebiliriz. Biz takımca birbirimizi destekliyoruz. Hiçbir zaman birbirimizden desteğimizi bırakmadık. O yüzden kazanacağımızı düşünüyorum" 
Takım oyuncusu Zerda Tut ise, sporla birlikte sosyalleşmenin kendisine iyi geldiğini belirterek: "Spora başlamadan önce hiç sporla ilgilenmiyordum. İlk önce atletizmle başladık. Ondan sonra futsal. İlk önce spor dediğinde benim aklıma gelmezdi. Çok donuktum, derslerim iyiydi ama daha da iyi oldu. Biz altı kardeşiz. Babam çalışmıyordu ama buna rağmen ben her sosyal aktiviteye katılmaya başladım. Sosyalleşmek benim için iyi geldi. Kardeşlerimden sporla ilgilenen yok ama evde hep oynarız" kelimelerine yer verdi. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar