Skip Navigation Links

Osmaniye'ye NET Yatırım!

Osmaniye, İskenderun Körfezi'ni tamamlayan yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Dünya   A+a-

 
Osmaniye’ye NET Yatırım!
 
Osmaniye, İskenderun Körfezi’ni tamamlayan yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Osmaniye Organize Sanayisi’nde yatırım imkanı bulan İskenderun Körfezi’nde faaliyet gösteren şirketlerle birlikte, hem yatırım yapılarak istihdama katkı sunuluyor hem de eğitime büyük destek veriliyor.
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın başlattığı eğitim seferberliğine bir çok yatırımcı işadamı da destek vererek, Osmaniye’nin sadece ekonomik açıdan değil, eğitim-öğretim bakımından da büyümesine katkı sunuyor.
Önümüzdeki aylarda Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapacak gurur kaynağı iki şirket Net Haddecilik Ltd. Şti. ile Almetsan Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Osmaniye’de eğitim-öğretimin önündeki en büyük sıkıntılardan birisi olan derslik sorununun çözümü için bir ilköğretim okulu ile bir Anadolu lisesi yaptırıyorlar.
Osmaniye’de düzenlenen temel atma töreninde Net Haddecilik Ltd. Şti. Ortakları Mahmut Kirmit-Ali Kirmit ile Almetsan Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Oğuz’un yüzlerinde, ülkenin kalkınmasının iki temel unsuru üretim ve eğitim konularına katkı sunmalarının gururu vardı.
Törende ilk konuşmayı yapan Net Haddecilik Ortağı Mahmut Kirmit, her konuda yatırımcılara verdiği destekten dolayı Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’a teşekkür ettiği konuşmasında şöyle dedi:
“Eğitimli bir toplum olmadan hiçbir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan geçerlilik kazanması mümkün değildir.
Değişen ve gelişen dünya konjonktüründe eğitimine her zamankinden daha fazla değer vermemiz gerekiyor. Biz de bu inançtan yola çıkarak bugün Osmaniye’de 24 derslik, 720 öğrencimizin eğitim göreceği ilköğretim okulumuzun temel atma töreninde bir araya geldik. Son yıllarda Sayın Valimiz Celalettin Cerrah’ın teşviki sayesinde görüyoruz ki bir çok iş adamı Osmaniye’de sosyal sorumluluk projesi kapsamında geleceğe umutla bakan, hür iradeye sahip gençlerimizin yetiştirilmesi için devletimize okul kazanmı yapmaktadır. Amacımız: Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkemizde nitelikli gençlerimizin yetişmesi ve ülkemize verimlilik anlamında maksimum fayda sağlamalarında bir nebze katkıda bulunmaktır. İşadamları olarak mevcut hükümetimizin eğitime verdiği önemi ve kaynaklardan ayırmış olduğu bütçeyi takdirle karşılamaktayız. Eğitimli insan gücünün, rekabetin ve üretimin ön koşul olduğu gerçeğinden yola çıkarak yapılacak olan okulumuzun devletimize ve Osmaniye halkına hayırlı olmasını temenni eder, katkısı geçen herkese şahsım, ortağım Ali Kirmit ve Net Haddecilik adına teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun”
 
Almetsan Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Oğuz da yaptığı konuşmada, Vali Cerrah’ın başlattığı eğitim seferberliğine katkıda bulunmak istediklerini belirterek şöyle dedi:
“Almetsan Yapı Elemanları olarak, Sayın Valimiz Celalettin Cerrah’ın başlatmış olduğu eğitim seferberliği konusundaki katılımlarına biz de bir nebze katkıda bulunmak istedik. Bu organizasyonu gerçekleştirdiği için Sayın Valimize yürekten teşekkür ediyoruz ve bu yatırımların da devamını bekliyoruz. Eğitimin ne kadar faydalı olduğunu konusuna değinmeme gerek bile yok sanırım, bunu artık herkes biliyor. Eğitim olmazsa olmazlardan biridir. Katkısı olan herkese teşekkür ederim”
 
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan da kısa bir konuşma yaparak hayırsever yatırımcılar Mahmut Kirmit-Ali Kirmit ve Veysi Oğuz’a teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Bir milletin geleceği bir devletin istikbali iyi eğitimli insan gücüne bağlıdır. Devlet ve millet olarak maddi ve manevi ne kadar gücümüz olursa olsun bu değerlerinizi anlamlandıracak ve bir kıymet kazandırarak günümüzün hızla gelişen bilimsel ve teknolojik ilerlemelere ayak uydurarak ekonomide ve sanayide dev adımlar atarak süper güç olmak hedefi eğitime bağlıdır. Bu bağlamda, Sayın Valimiz Celalettin Cerrah olmak üzere milletvekillerimize, hayırseverlerimiz Net Haddecilik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Kirmit’e, Almetsan Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Veysi Oğuz’a, Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyelerine, OSB Bölge Müdürü Sayın Turgut Çalışkan’a ve tüm emeği geçen eğitim gönüllülerine minnet ve şükranlarımı arz ediyorum”
 
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Osmaniye’de derslik sayısının arttırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, iki okulda toplamda 1500 öğrencinin öğrenim göreceğini söyledi ve ekledi:
“Bugün, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeni bir bilim ve irfan yuvasına kavuşmasının, ilimize 2 adet güzide eğitim kurumu daha kazandırmanın sevinci ve gururu ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Temelini atacağımız bu okullarla birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. yıldönümünü kutlayacağımız hafta içerisinde hayırseverlerimiz tarafından yaptırılacak olan 4 okulun temeli atılmış olacak.
Bugün 1 ilköğretim okulu ve 1 Anadolu lisesinin temelini atacağız. Net Haddecilik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile Almetsan Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin burada yaptıracağı ilköğretim okulunda 720 ve Anadolu lisesinde de 720 öğrenci eğitim görecek. Bu eğitim kurumlarını kazandıran ve bu mutlu anı bizlere yaşatan Net Haddecilik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile Almetsan Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketine şahsım ve Osmaniye halkı adına teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar Osmaniye’nin geleceğini inşa etmek noktasında büyük bir paya sahip olacaktır.
Son iki yılda, Devlet Millet el ele felsefesiyle çıktığımız yolda çok değerli Hayırseverlerimizin katkılarıyla, 28.455.000 TL harcayarak içinde 36 anasınıfı, 8 ilköğretim okulu, 1 Anadolu Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi bulunan 295 derslik kazandırılmış, devletimizin bütçesinden 51.668.000 TL ödeme ile 283 derslik yapılarak toplamda 578 derslik eğitimin hizmetine sunulmuştur.
Yarının Türkiye’si bu sıralardan alınan eğitim ve öğretim sayesinde inşa edilecek. “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” bu sıralardan alınan eğitim ve öğretimle yetişecektir. Bu sebeple geleceğimizi kurma ve şekillendirme sorumluluğu ile eğitimi her işin başı olarak görüyor, eğitim için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz.
Hayırseverlerimiz Sayın Veysi Oğuz ve Mahmut Kirmit beyefendiye Osmaniye’nin eğitimine ve Türkiye’nin geleceğine sağladıkları gerek maddi katkılar, gerekse bizlerle paylaştıkları zaman, emek ve bilgileri için şahsım ve tüm Osmaniye halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum”
 
 
 
 


Osmaniye temel atma töreni 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet