Skip Navigation Links

MMK-Atakaş'tan Bölgeye Bir Büyük Hizmet Daha..

MMK-Atakaş Endüstri Meslek Lisesi 10 Milyon Lira'ya mal olacak ve 1200 öğrenci öğrenim görecek.

Dünya   A+a-



 
MMK-Atakaş’tan Bölgeye Bir Büyük Hizmet Daha..
 
Bölgenin en donanımlı endüstri meslek lisesi olacak 10 dönüm arazi üzerine, 32 derslik, 2 atölye, modern laboratuarları, techizatları ve spor salonlarıyla hizmet verecek MMK-Atakaş Endüstri Meslek Lisesi’nde 1200 öğrenci öğrenim görecek.
Temel atma töreninde yaşanan bir diğer gurur ise; Hatay İl Genel Meclisi oy birliğiyle Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’a üstün hizmetlerinden dolayı plaket verilmesi kararını aldı. Ve bu plaket törende Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından İşadamı Atakaş’a verildi. Bilindiği üzere Atakaş, bölgede yaptığı yatırımlarla sağladığı istihdam dışında sosyal sorumluluklarını da sonuna kadar yerine getirerek, toplumun ihtiyacı olan eğitim kurumlarına bir yenisini daha ekledi.
 
MMK-Atakaş Tesislerinin açılışında verilen söz yerine getirildi ve Dörtyol’a, ileri teknoloji kullanan demir-çelik sanayi için gerekli kalifiye eleman yetiştirecek Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli Hatay’ın en üst düzeyde protokolünün katılımıyla atıldı.
Temeli atılan MMK-Atakaş Endüstri Meslek Lisesi, bölgenin en kapsamlı ve donanımlı okulu olarak 10 milyon TL’ye mal olacak.
 
32 dershanelik ve toplam 1200 öğrencinin eğitim görebileceği, 10 bin metrekare inşaat alanı ve 2 atölyesi olan, modern laboratuarları, techizatları ve spor salonuyla birlikte bölgemizin en büyük en donanımlı endüstri meslek lisesi, 1-2 yıl gibi kısa bir sürede bitirileceğini yaptığı konuşmasında dile getiren MMK-Atakaş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, “Burada eğitim görecek olan gençlerimiz, önümüzde ki süreçte önemli sorumluluklar üstlenecektir. Bun şimdiden görebiliyorum. Bu Endüstri Meslek Lisesini yapmamızı isteyen, bizleri her zaman destekleyen ve teşvik eden Başbakanımız SAYIN Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.
 
AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, İskenderun ve Dörtyol Belediye Başkanları dr. Yusuf Civelek ile Fadıl Keskin, belde belediye başkanları, Payas Haddeciler ve Sanayiciler Dernek Başkanı Osman Tufan, İsdemir Genel Müdürü İsmail Akçakmak ve daha çok sayıda iş ve siyaset dünyasından önemli ismin katıldığı açılış töreninde, Hatay İl Genel Meclisi’nin tüm siyasi partilerin ortak oy birliğiyle verilmesini kabul ettiği plaket, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz tarafından MMK-Atakaş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a verildi.
 
Törende konuşan MMK-Atakaş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, “
MMK Atakaş olarak bizler hem sosyal gelişme hem de doğal çevrenin korunmasına büyük önem veriyoruz ve bu konuda sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Ayrıca sürdürülebilir büyümenin kurumsal sosyal sorumluluk, çalışmalarımızda öncelikli olarak odaklandığımız alanlardan bir tanesi. Ülkemizin bu alanda ki ihtiyacının hepimiz farkındayız. Türkiye genç nüfus yoğunluğu ile herkesin dikkatini çeken ve çok ciddi potansiyele eksiklikler sebebiyle tam olarak değerlendirmediğimiz aşikar. Bizler de, bu ortak sorunumuza elimizden geldiğince bir çözüm yaratmak amacıyla Dörtyol Endüstri Meslek lisesi yapmaya karar verdik.
Çağımızda ki teknolojik gelişmelerle birlikte, bilgiyi yorumlayan, kullanan ve yeni teknolojileri üreten insan gücü ön plana çıkmaktadır. Ülkemiz, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahiptir. Ülkemizin toplam nüfusu içerisinde 5 ila 14 yaş arasında ki grup, toplam nüfusumuzun %20’sini oluşturmaktadır. Rekabet ettiğimiz Almanya’da %10, İngiltere’de %12, Fransa’da %10, İspanya’da %10, gelişmiş ülkeler ortalaması ise %11’dir.
Aynı zamanda ilköğretim çağında 16 milyon çocuğumuz okumakta ve nüfusumuzun %75’i 35 yaşın altında bulunmaktadır. Buda bize gösteriyor ki, mal ve hizmetlerde rekabet etmemiz gereken ülkelere göre genç bir nüfusa sahibiz. Bu genç nüfus, yaşlı Avrupa’ya karşı bizim en büyük avantajımızdır. Ülkemizin en büyük zenginliği, genç nüfusumuzun enerjisidir. Bu enerjiyi faydalı yönde kullanmamız gerekmektedir. Önümüzde iki yol vardır. Birincisi; genç nüfusu eğiterek nitelikli iş gücü haline getirip, enerjilerini iş yaşamına aktararak, rekabet gücümüzü artırmak, Ülkemizi zenginleştirmek, refaha ulaştırmak, mutlu ve huzurlu bir gelecek yaratmaktır.
İkincisi ise; genç nüfusumuza yeterince eğitim vermeden sokaklara bırakarak, kargaşaya ve kaosa yol açan bir ortamı yaratmaktır. Biz bunlardan birincisini tercih etmek zorundayız.
Yani genç nüfus bir ülke için avantajda, dezavantajda olabilir. Biz bu genç nüfusumuzu avantaja çevirmek zorundayız. Kalkınmanın ve büyümenin en önemli unsuru; teknolojiyi geliştiren, uygulayan, kaynakların kullanımını ve organizasyonu sağlayan nitelikli insan gücüdür.
İşgücünün niteliğinin gücünü gösteren en önemli gösterge ise, eğitimin türü ve niteliğidir. Ülkemizde ki iş gücünün eğitim, beceri ve nitelik düzeyinin düşüklüğü, rekabet ve istihdam konusunda en önemli sorunlardan birini oluşturmaktadır. Örneğin; dünyada küresel rekabette 142 ülke arasında 59.ncu olmamızın en önemli nedenlerinden birisi de iş gücü niteliğimizin düşüklüğünden kaynaklanmaktadır. Eğer iş gücü niteliğini arttırırsak, küresel rekabette de, 142 ülke arasında ilk 10’lar arasında olacağımızdan hiç kuşkum yoktur.
İşte bunun içindir ki, endüstri meslek liselerinin kurulmasına önem vermemiz gerekmektedir.
Bugün burada, bir Endüstri Meslek Lisesinin temelini atarken, bunun sıradan bir okul temeli olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu okulların ülkemizin gelecekteki nitelikli iş gücünü yetiştiren ve ülkemizi gelecek yüzyıllara zengin, huzurlu ve güvenli bir ülke olarak taşıyacaklarından eminim.
Aslında hükümetimiz ulusal bütçeden eğitime en yüksek payı ayırarak, ülkemizin geleceğinde eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Hükümetimiz bununla da kalmayarak öğrencilerimizin yaklaşık olarak %40’ının meslek liselerinde okuduğu, %60 endüstri meslek liseleri, %40 düz liselerden oluşmasını planlayarak yeni bir eğitim stratejisi benimsemiştir. Bu da endüstri meslek liselerine hükümetimizin verdiği önemi göstermektedir. Hükümetimizin bu konuda ki çabalarını takdirle karşılıyorum.
Ancak, ülkemizin kıt kaynakları, hükümetimizin bu çabalarını kısa sürede gerçekleştirmesinin önünde önemli bir engel olarak durmaktadır. Onun için, biz iş adamlarına ve sivil toplum örgütlerine düşen görev, hükümetimizin bu kararlılığını desteklemek ve bu yönde yeni eğitim kurumlarının oluşmasına katkıda bulunmak olmalıdır.
Bölgemize baktığımızda, bölgemizin hızla sanayileştiğini yeni sanayi kurumlarının kurulduğunu ve pek çoğununda planlama aşamasında olduğunu görmekteyiz. Bu sanayi kuruluşlarımız, kuşkusuz bölgemizi zenginleştirecek ve bölgemizde ki işsizlik oranını hızla düşürecektir.
İşsizlik, ülkemizin ve bölgemizin en önemli sorunlarından birisidir. İşsizliğin %10’lar seviyesinde olduğu ülkemizde, endüstri meslek lisesi mezunlarında işsizlik oranı %2’ler seviyesindedir. Bu da nitelikli iş gücünün, işsizliği ne kadar aşağı çektiğini göstermektedir.
Önümüzde ki süreçte bunlara iş olanakları gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bunun içinde yeni yatırımlar yapmalıyız. Eğer hükümetimiz, 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında tasarladığı gibi 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak istiyorsak, ki ben bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum, yeter ki gençlerimizi bilgili, düşünen, hayal kuran ve kurduğu hayali gerçekleştirmek için çaba gösteren kişiler olarak yetiştirelim. Kısacası demek istiyorum ki, yalnızca yatırım yapmak yetmez. Bu yatırımlarda ürettiğimiz mal ve hizmetlerin dünya piyasalarında rekabet etmeleri gerekir. Hepimizin bildiği gibi rekabetin ön koşulu ise eğitimli, nitelikli iş gücüdür. Tüm bunları hükümetimizle ve özel girişimcilerimizle el ele vererek başarmak zorunda olduğumuza inanıyorum. Biz şirket olarak sosyal sorumluluğumuz da hiçbir zaman unutmadık. Çünkü bizler bu bölgede yaşıyoruz ve kendimizi de bu bölgedeki insanlara karşı sorumlu hissediyoruz. İşte bu sorumluluğumuzun gereği olarak, 10 milyon TL’lik yatırım bedeli olan, 32 dershanelik ve toplam 1200 öğrencinin eğitim görebileceği, 10 bin metrekare inşaat alanı ve 2 atölyesi olan, modern laboratuarları, teçhizatları ve spor salonuyla birlikte bölgemizin en büyük en donanımlı endüstri meslek lisesini 1-2 yıl gibi kısa bir sürede bitirmeye karar verdik. Burada eğitim görecek olan gençlerimiz, önümüzde ki süreçte önemli sorumluluklar üstlenecektir. Bun şimdiden görebiliyorum. Bu Endüstri Meslek Lisesini yapmamızı isteyen, bizleri her zaman destekleyen ve teşvik eden Başbakanımız SAYIN Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.
 
Vali Lekesiz’den Atakaş’a Övgü..
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de yaptığı konuşmada, İşadamı Recep Atakaş’tan övgüyle söz ederek şöyle konuştu:
“Sayın Atakaş bu zamana kadar ne yapmış diye bir baktım araştırdım. Bir tane Anadolu Lisesi yapmış, bu yetmez deyip arkasından bir tane daha Anadolu Meslek Lisesi yapmış. Bu da yetmez demiş bir de arkasından oraya yurt binası yapmış. Bu da yetmez demiş bir ilköğretim okulu yapmış. Bu da yetmez deyip bugün hep beraber temelini atacağımız en az 10 milyon Liraya mal olacak olan, bölgenin de ihtiyacı olan Endüstri Meslek Lisesinin yapımını kurumsal anlamda imza atıyor.
Türkiye’nin geldiği bu nokta şüphesiz 70 milyon insanın elde ettiği çabalardır. İlimizde birlik ve beraberliğin oluşmasından duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. “
 



MMK Atakaş Okulu Temel Atma 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet