Skip Navigation Links

327 Bin İşsiz Öğretmenin Olması Büyük Tezat

Türkiye'de öğretmen açığının toplam 315 bin 915 olduğunu söyleyen Türk Eğitim Sen Hatay 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Akça, Bakanlığı ve Hükümeti de soru

Dünya   A+a-

Türkiye’de öğretmen açığının toplam 315 bin 915 olduğunu söyleyen Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, Bakanlığı ve Hükümeti de sorunları çözememekle suçladı. Akça yıl içinde 100 bin öğretmen alınmasının gerektiğine de işaret etti…
Öğretmen Açığıyla Kaliteli ve Verimli Eğitim Sağlanamaz!
Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, ülkemizdeki öğretmen açığı nedeniyle, kaliteli ve verimli bir eğitim-öğretim sağlamasının mümkün olmadığını söyledi. Akça, Bakanlığın öğretmenlerin sorunlarına kayıtsız kaldığını da vurguladı.
Sendikalarının yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de öğretmen açığının OECD ülkeleri baz alındığında ilköğretimde 196 bin 613, ortaöğretimde 119 bin 302 olmak üzere, toplam 315 bin 915 olduğunu söyleyen Akça, Milli Eğitim Bakanlığının da 2009 yılı iç denetim faaliyet raporunda öğretmen açığının 133 bin 317 olarak belirtildiğine dikkat çekti.
327 Bin İşsiz Öğretmenin Olması Büyük Tezat
Bu manzara karşısında verimli bir eğitim-öğretim verilemeyeceğinin altını çizen Akça; “Görüldüğü üzere bu tablo ile Türkiye’nin çağ atlaması, eğitimde başarıyı yakalaması, öğrencilerine kaliteli, verimli bir eğitim-öğretim sağlaması mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı, 2010 yılında 40 bin öğretmen ataması yapacağını açıklamıştır. MEB’in kendi raporunda bile öğretmen açığı 133 bin olarak belirtilmişken, 40 bin atama hangi ihtiyacı karşılayacak, kimin yarasına merhem olacaktır?
Ülkemizde ciddi bir öğretmen açığı olmasına karşın, 327 bin işsiz öğretmenin olması büyük bir tezat oluşturmaktadır. Üstelik işsiz öğretmenlerin sayısı, 3 ay sonra yeni mezunlarla birlikte 360 bin’e ulaşacaktır. Öğretmen olmak amacıyla Eğitim Fakültelerini kazanan, ancak mezun olduktan sonra KPSS’ye giren, bilgileri yeniden sınavla test edilen, sonra da yıllarca atanmayı bekleyen öğretmen adayları için ne İktidar ne de Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir girişimde bulunmamaktadır” dedi.
MEB, 2010’da 100 Bin Öğretmen Ataması Yapmalı
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun, atanamayan öğretmenlerin çığlıklarına kayıtsız kaldığını, topu sürekli Maliye Bakanlığı’na attığını da belirten Akça; “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan umduğunu bulamayan öğretmen adayları artık kendisini sahipsiz hissetmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, 2010 yılı için 100 bin öğretmen ataması yapmalıdır. 2010 yılında 100 bin öğretmen ataması yapılmadığı takdirde, öğretmen açığı giderek büyüyecek, işsiz öğretmenlerin sayısı da artacaktır.
Bakan Çubukçu, ne yazık ki öğretmen açığı, öğretmen atamaları, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, kadrolu öğretmenlik dışındaki öğretmen istihdamına son verilmesi gibi konulara çözüm getirememiştir. Böylesine önemli konularda, eğitimciler yalnız bırakılmıştır. Tüm bu yaşananlar karşısında Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’dan ses çıkmamaktadır.
Öğretmenin karşısında öğretmen açığını sözleşmeli, 300–500 TL’ye çalıştırılan ücretli, vekil öğretmen istihdam ederek çözmeye çalışan bir Bakanlık vardır. Öğretmenin karşısında öğretmenleri güvencesiz, kuralsız, ucuza çalıştıran bir Bakanlık vardır. Öğretmenin karşısında öğretmenlik mesleğini zedeleyen, ayaklar altına alan bir Bakanlık vardır. Öğretmenin karşısında ihtiyaç olduğu halde, yeterli sayıda öğretmen alımı yapmayan bir Bakanlık ve Hükümet anlayışı vardır” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Akça, Şubat ayı içerisinde yapılması gereken öğretmen atamasının yapılmayarak, Haziran ayına alındığını, bununda müjde olarak kamuoyuna duyurulduğunu, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’nun umut tacirliği yaptığını da sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet