Skip Navigation Links

KKTC Heyetinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

'Afrin’e inşallah Mehmetçiklerimiz en erken bir zamanda ulaşacaktır ve bu Zeytin Dalı Harekatı bu topraklara barış getirecektir”

KKTC Heyetinden Zeytin Dalı Harekatı'na DestekWeb
TV

Gündem   A+a-

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, 5 milletvekili ile birlikte oluşan 40 kişilik bir heyetle Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”na destek vermek amacıyla Hatay’a geldi. 
Töre ve beraberindekiler, Antakya Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşı okuduktan sonra Hatay Valiliği’ne geçti. Hatay Valisi Erdal Ata, Töre ve beraberindekileri ağırlayarak sohbet etti. 
Ziyaretin ardından Töre ve beraberindekiler, Hatay’ın ilk ve tek Devlet Başkanı olan Tayfur Sökmen’ın anıtında dua ettiler, zeytin fidanı dikerek KKTC Kurucusu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarından getirdikleri toprağı döktüler. 
Valilik ziyaretinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret eden Töre ve beraberindekiler buradaki ziyaretin ardından Hatay Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 
Töre, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ndeki ziyaretinde Hatay’a gelmelerinin esas gayesinin anavatan Türkiye’ye destek, şanlı orduya Zeytin Dalı Harekatı’nda destek vermek olduğunu söyledi. 
Töre, kendilerinin 1974’te Mutlu Barış Harekatı’yla karşılaştıklarını belirterek, “Bu mutlu barış harekatıyla özgürlüğe kavuştuk. Zaten 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatının adı Barış ve Özgürlük Bayramı, kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlanıyor. Ve bu barış harekâtı sayesinde bizler daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletini kurduk. Ve orda da çok şehitlerimiz var. Burada da çok şehitlerimiz vardır. Bir milletin bağımsız olabilmesi için mutlaka şehitleri ve gazileri olması gerekir. Türk Milleti tarih boyunca şehitleri olmuştur, gazileri olmuştur. Biz aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun ifadesini kullanıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’nda gerekse Anadolu’da verilen mücadelede PKK, PYD, YPG gibi bölücü terör örgütlerine karşı verilen bu mücadelede hayatını kaybeden bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Afrin’e inşallah Mehmetçiklerimiz en erken bir zamanda ulaşacaktır. Ve bu Zeytin Dalı Harekatı bu topraklara barış getirecektir” dedi. 
Konuşmaların ardından Zorlu Töre, Hatay Valisi Erdal Ata ve HGC Başkanı Ahmet Yetişen'e KKTC Bayrağı hediye etti. 
 
 
 
 
 
 
 
KKTC Heyetinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet