Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Atalar Koleji'nden Öğrencilerine Deprem Bilinçi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Doğal Afet Sigorta Kurumu (DASK) tarafından organize edilen deprem sunumu

Dünya   A+a-

 
Öğrencilerimiz Depreme Karşı Bilinçlendirildi
 
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Doğal Afet Sigorta Kurumu (DASK) tarafından organize edilen deprem sunumunda İskenderun Belediyesi Meclis Salonunda öğrencilerimiz bilinçlendirildi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in de katılımıyla gerçekleştirilen sunum yarım saat sürdü. Sonrasında ise Boğaziçi Üniversitesi Afete Hazırlık Eğitmeni Yasemin Korkusuz slayt ve video ile gerçekleştirdiği sunumla ilgili yönelttiği sorulara doğru cevap veren öğrencilere birer deprem çantası hediye etti. Deprem çantasının içersinde el feneri, su, battaniye, pilli radyo, düdük gibi malzemeler bulunuyordu.
Depremle ilgili bilgilerin verilmesinin hemen ardından sunuma katılan tüm öğrencilere DEPREM TIR’ında uygulamalı olarak deprem anı gösterildi. Simülasyon vasıtasıyla gerçekleştirilen iki deprem 7,4 büyüklüğünde 10 ve 20 sn uzunluğunda oldu.
Yaşanan Van Depreminin hemen sonrasına denk gelen bu sunumda öğrencilerimiz deprem gerçeğini bir kez daha hatırlarken, bundan sonra depremde daha bilinçli davranmayı da öğrenmiş oldu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş