Skip Navigation Links

'Gençlerimizin Avrupa İle Entegre Olması Açısından Bu Projeler Çok Önemli'

Kaymakam Özyiğit; 'Gençlerimizin Avrupa İle Entegre Olması Açısından Bu Projeler Çok Önemli'

Dünya   A+a-

 

Kaymakam Özyiğit; “Gençlerimizin Avrupa İle Entegre Olması Açısından Bu Projeler Çok Önemli”

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL
 
 
Avrupa Birliği (AB) destekli ''Öğrenci Değişimi Programı'' kapsamında Dörtyol Anadolu Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi'nden 15 öğrenci 02-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecekleri İtalya seyahati öncesi Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’i makamında ziyaret etti.
Yurtdışı çıkışı öncesi öğrenciler, Okul Müdürü Tahsin Şimşir, okul öğretmenleri Bülent Adıkutlu, M. Kemal Adıkutlu, Sedat Arslan ve Hasan Yalçın ile birlikte ilk olarak Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret etti.
Kaymakam Özyiğit’e çiçek takdim eden öğrenciler proje gereği iki ülke arasındaki öğrenci değişimi kapsamında geçtiğimiz yıllardaki gibi bu yılda İtalya ziyareti gerçekleştireceklerini, gittikleri yerlerde ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edecekleri söylediler.
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’te gençlerimizin Avrupa ile entegre olması açısından bu projeler çok önemli olduğunu belirterek; “Gençlerimiz 15 yaşında bir Avrupa ülkesini görüp orada örgün eğitimde edinmiş olduğu bilgileri pekiştirecek ve yeni yerler, yeni insanlar ve farklı kültürleri tanıma imkanı yakalayacaklar. Bunlar çok güzel projeler. Bu projelerin sayısını arttırma yolunda gayret göstermeliyiz” dedi.
Projenin amacı kapsamı ve içeriği hakkında bilgiler veren Okul öğretmenlerinden Hasan Yalçın’da; “Öğrencilerimiz okulda edindikleri bilgiler ışığında ‘Veritabanının Avrupa’daki uygulamaları’nı yerinde görmek ve incelemek amacıyla 2–23 Mayıs tarihleri arasında 3 öğretmenle birlikte İtalya’nın Roma kentine gidecek. Bu projemizin birinci ayağını oluşturmaktadır. İkinci ayağında ise yine 15 öğrenci ve 3 öğretmenimiz aynı konuda incelemelerde bulunmak amacıyla Polonya’ya gidecek. 30 öğrencimizin iştirak ettiği b programda 15 kız 15 erkek öğrenci yer almakta. Erzin Kız Teknik Lisesinden 3 kız öğrenci, Payas endüstri Meslek Lisesinden 2 ve İskenderun Rotary Ticaret Lisesinden de 2 erkek öğrenci projemize dahil edilmiştir” dedi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’e yapılan ziyarette de bilgiler verildi ve ilçenin İtalya ve Polonya’da tanıtımı için gerekli dokümanlar temin edildi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin belediye tarafından özel olarak imal ettirilen portakal şekerlerinden vererek bunları gittikleri ülkelerde dağıtmalarını önerdi. Ayrıca Belediye olarak üstlerine düşen görev yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Başkan Keskin öğrencilerle tek tek ilgilenerek hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet