Skip Navigation Links

Milli Takıma Sporcu Yetiştiriyoruz!

Hatay Büyükşehir Belediyespor altyapı takımları, Türkiye şampiyonlarında her yıl yer almak istiyor.

Milli Takıma Sporcu Yetiştiriyoruz!

Spor   A+a-

 HBB ALTYAPI TAKIMLARININ GÖZÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDA 

 
Hatay Büyükşehir Belediyespor altyapı takımları, Türkiye şampiyonlarında her yıl yer almak istiyor.
Geçen yıl başarılı oyunuyla beğeni toplayan HBB U14 Kız Basketbol Takımı, sıkı antrenman programıyla kendi kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor. 
Bir ay sonra başlayacak maçlar için hummalı bir çalışma yapan potanın minik sultanları, geçen sene Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etmişti. 
 

“MİLLİ TAKIMA OYUNCU YETİŞTİRİYORUZ”

 
Hatay Büyükşehir Belediyespor altyapı takım antrenörlerinden İbrahim Dönmez ve Sedat Asarcıklı, yaklaşık olarak 3 yıl önce kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan takım oyuncuları hakkında bilgiler paylaştı.
Asarcıklı,“Altyapı takımlarında şube sorumlumuz Serhat Bayraktar önderliğinde yapılanmaya girdik. Bu yapılanma ile birlikte Antakya ilçesindeki ortaokullarda 320 öğrenciye sporcu taraması yaptık. Bu taramaların sonucunda 48 tane öğrenci kazandık. Öğrencilerimizi yaşlarına göre 4 farklı kategoride gruplandırdık. A takımı ve Milli Takım’a oyuncu yetiştirmek üzere çalışıyoruz. Düzenli ve disiplinli çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık. Şu anda U14 milli takımında bir oyuncumuz var. Bunun yanı sıra U 14’te takipte olan 3 oyuncumuz bulunuyor. Geçtiğimiz sezon U14 takımımız, Hatay müsabakalarına çıktı daha sonrasında da Anadolu Şampiyonası’na gitti. Rakiplerini saf dışı bırakarak şampiyonadan birinci çıkmayı başaran takımımız, Türkiye şampiyonasında ciddi maçlar oynadı. Grubunda karşılaştığı Fenerbahçe Kulübünün altyapı takımıyla çok çekişmeli bir maç oynayan Hatay Büyükşehir Belediyespor U14 Takımı, oyuncuların tecrübesizliğinden dolayı son saniyelerde maçı kaybeti. Grubu ikincilikle tamamlayan takımımız, Türkiye şampiyonasında dereceye giremedi ve vermiş olduğu mücadelelerin son demlerinde 2 sayı puanla liderliği kaçırdı. Türkiye Şampiyonası’nda yer almak ve başarı elde etmek için çalışmalarımızda elimizden gelen gayreti göstererek Türkiye birinciliğini ilimize getirmek istiyoruz. Bizlere bu yolda destek veren ve imkânları sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimizi borç biliriz” ifadelerinde bulundu. 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet