Skip Navigation Links

Müfit Tennioğlu: “İTSO Olarak Üniversiteye büyük katkılar verilmektedir”

MKÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri İTSO’yu ziyaret ettiler

Müfit Tennioğlu: “İTSO  Olarak Üniversiteye büyük katkılar verilmektedir”

Eğitim   A+a-

 Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri İTSO’yu ziyaret ettiler.
İskenderun Teknik Üniversitesi sahasına yapılması planlanan Kültür ve Kongre Merkezinin tasarım projesi için İskenderun’a gelen Hatay MKÜ Mimarlık bölümü öğrencileri ziyaret kapsamında, İTSO’yu da ziyaret ettiler. 
Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin ziyaretinde İSTE Mimarlık Fakültesi Dekanı Yard.Doç.Dr. Sinem Özyurt Ökten, İSTE Mimarlık Bölümü  Araştırma Görevlisi Melis Diker de yer aldı. 
İTSO Meclis üyesi, Hesap İnceleme Komüsyonu Başkanı aynı zamanda MKÜ Üniversitesinde Mimarlık bölümünde hocalık yapan Müfit Tennioğlu, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ile birlikte üniversite öğrencilerine İTSO’nun genel yapısı hakkında bilgiler verdiler.
Müfit Tennioğlu: “İTSO  Olarak Üniversiteye büyük katkılar verilmektedir”
Hatay MKÜ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerini İTSO’yu ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO  Meclis üyesi ve Hesap İnceleme Komüsyonu üyesi Müfit Tennioğlu, İTSO’nun genel yapısı hakkında Üniversite öğrencilerine bilgiler verdi. Tennioğlu, İTSO’nun Ticari faaliyetlerde bulunan iş kollarından meydana geldiğini belirterek, “Bu iş kolları arasında sanayiciler, beyaz eşya satıcıları, mobilyacılar, hızarcılar, sigortacılar, aklınıza ne geliyorsa çeşitli iş kollarından üyelerimiz burada seçime gidiyorlar ve seçim sonucunda odamızda bölgemizin ticaretini yönlendiren 58 adet meclis üyesi var. Meclis üyeleri kendi arasında yönetimi seçiyor, yönetim kurulu başkanı ve Meclis Başkanı da seçildikten sonra İTSO yönetimi iş adamlarımızdan oluşuyor. İTSO olarak son yıllarda en çok önem verdiğimiz konuların başında eğitim yer almaktadır. Odamız üyelerimize ve personellerimize yönelik en fazla eğitimler bu dönemde olmuştur. İskenderun’da üniversitelere en çok katkıyı veren kuruluşların başında İTSO gelmektedir. Bu da odamızın eğitime ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Bunun yanında başarılı üniversite öğrencilerimize karşılıksız burs verilmektedir. O’nun için Ticaret odamızın eğitime desteği her zaman çok büyük olmuştur. Geleceğin mimarı olacak siz değerli öğrencilerimize de başarılar diliyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez: “Eğitime Büyük destek ve önem veriyoruz
İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez de, Odanın  çalışmaları ve işleyiş şekliyle ilgili öğrencilere genel bilgiler verdi. MKÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan İTSO Genel sekteri Figen Gül Dönmez; ”İTSO bünyemiz de üniversite öğrencilerimize çeşitli burslar verilmektedir. Toplamda 1001 öğrenciye kredi ve çeşitli burslar verilmektedir. Bu krediler okul bitene kadar öğrencilere verilmeye devam ediliyor. Tek şartı ise öğrenci sınıfta kalmayacak ve okulun başında bizlere müracaat etmeleri gerekiyor. Bunun yanında odamızda KOSGEB birimimiz var. Üyelerimize KOSGEB Girişimcilik kursları vererek projelerine iş yeri açmalarına ve istihdam oluşturmalarına yardımcı oluyoruz. İTSO bünyesinde KOSGEB ile ilgilenen birimimiz ve görevli arkadaşım bulunuyor. Bunun dışında, DOĞAKA destekleri ile üyelerimize başvuru yapmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Odamızda bu konularda bilgilendirme seminerleri ve eğitimler verilmektedir. Şu an odamız bünyesinde bir bilgisayar odamızı oluşturduk. 25 adet bilgisayarlı odamızı oluşturduk. Burada önümüzdeki aylarda Muhasebe başta olmak üzere bilgisayarla verilecek her türlü eğitimi 2018 yılı içerisinde  odamız bünyesinde vermeyi amaçlıyoruz. Bu konular faaliyet alanımız içerisinde yer almaktadır. O’nun dışında 2017 yılında esnaflarımıza yönelik Nefes kredi çalışması yapıldı ve TOBB tarafından tüm odalarda olduğu gibi İTSO’dan üyelerimize de nefes kredisi çıkartıldı ve üyelerimiz bu kredileri düşük faizli kullandılar. Elimizden geldiğince üyelerimize en iyi en teknolojik en hızlı hizmeti vermenin gayreti içerisinde oluyoruz. Bu kapsamda odamız bünyesinde toplam 22 guruptan oluşan Meslek Komite üyelerimiz bulunmaktadır. Toplamda 137 organ üyesi odamız bünyesinde çeşitli faaliyetlerde yer almaktadır. Odamız bünyesinde İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfımızda bulunmaktadır. Vakıf yönetimi de 11kişiden oluşmaktadır. Bunların yanı sıra  İTSO olarak 19 personel ile hizmet vermekteyiz” şeklinde açıklama yaptı.
Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin İTSO ziyaretinde, İSTE Mimarlık Fakültesi Dekanı Yard.Doç.Dr. Sinem Özyurt Ökten, İSTE Mimarlık Bölümü  Araştırma Görevlisi Melis Diker de yer aldılar. Ziyaret soru cevap şekliye son buldu.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet