Skip Navigation Links

Dünya Rekortmeni Dörtyol'dan

Amerikalı Mariel Aragon'un 13 Yaşındayken 6 Bin Kelimeyle Kırdığı Dünya Rekorunu 10 Yaşındaki Dörtyollu Tarık Yiğit 11 Bin 725 Kelime İle İkiye Katlad

Dünya   A+a-

Dünya Rekortmeni Dörtyol’dan
 
Amerikalı Mariel Aragon’un 13 Yaşındayken 6 Bin Kelimeyle Kırdığı Dünya Rekorunu 10 Yaşındaki Dörtyollu Tarık Yiğit 11 Bin 725 Kelime İle İkiye Katladı
 
 
Yunus Emre İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Tarık Yiğit, Amerikalı Mariel Aragon’un 13 yaşındayken 6 bin kelime okumayla kırmış olduğu dünya rekorunu, Gaziantep’te noter huzurunda yapılan bir denemeyle 11 bin 725 kelime okuyarak iki defa geçmiş oldu ve uzmanların gözünde kırılması neredeyse imkansız denebilecek bir rekora imza attı.
 
ANNE VE BABASI ÖĞRETMEN
Hem anne, hem de babası öğretmen olan ve eğitimci bir aileden gelen Tarık Yiğit babasının anlatımıyla ilkokula başladığında oldukça çekingen ve içine kapanık bir çocuktu. Aile çocuklarının bu durumunu gidermek adına yoğun bir çaba sarf etmiş.
Tarık Yiğit’i ilk olarak hızlı okuma ve anlama kurslarına kaydettiren baba Hasan Basri Yiğit zaman içerisinde çocuğunun büyük bir ilerleme kat ettiğini fark etti ve yeteneklerinin gelişmesi yönünde çaba gösterdi.
Dörtyol Öğretmen evinde görüştüğümüz Tarık Yiyiğit’in babası Hasan Basri Yiğit dünya rekorunun kırılması yolundaki süreci şöyle anlattılar: “Tarık ile birlikte Uzman Eğitimci Selahattin Yaylamaz’ın Okuma Okulu Eğitim Akademisi’ne hızlı okuma ve algılama teknikleri eğitimine katıldık. 125 sözcükle başlayan Tarık, 30 saatlik bir eğitimin ardından dakikada 750 sözcüğe ulaştı. 1 ay sonra tekrar eğitimlere katıldı. Buradan da bin 500 sözcükle çıktı. Zaman zaman yapılan eğitimlerle seviyesini yükseltti. 10 bin kelimeye kadar ulaştı. Henüz 9 yaşında iken 15-20 bin kelimenin sınırlarını da zorlamaya başladı.
Yaşı küçük olduğu için biz o tarihte herhangi bir girişimde bulunmadık. Son olarak Gaziantep’te noter huzurunda rekor denemesi gerçekleştirdi. Deneme sırasında tesbit edilen 96 sayfalık “Çılgın Öğretmen” adlı kitabın, 1 dakikada 67 sayfasını okudu. 11 bin 725 kelimeye ulaştı. Bu kelime sayısı ile daha önceki dünya rekortmeni olan 13 yaşındaki Amerikalı Mariel Aragon’un 6 bin olan rekorunu ikiye katlamış oldu” dedi.
Dörtyol Öğretmen evinde dün devam eden Hızlı Okuma ve Anlama Kursunda elde edilen başarıyı konuştuğumuz Uzman Eğitimci Selahattin Yaylamaz ise; “Her insan hayatta başarılı olmak ister. Başarılı olmanın temel yolu farklı zekâ alanlarımızı geliştirmekten geçiyor. Zekâ alanlarımızı geliştirmek için de her zekâ alanına özel uygulamalar ve çalışmalar yapmak gerekiyor. Biz Tarık Yiğit’in eğitiminde böyle bir yol izledik. Öğrencinin de ailenin de bu konuda eğilimleri olduğundan 125 kelimeyle başlayan okuma hızı bu gün 15 bin kelime-ye ulaşmış bulunmakta.” dedi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet