Skip Navigation Links

İGEV'de Eğitim Gönüllüleri'ne Plaket Yağdı

Bölgede eğitim seferberliği çalışmalarını yıllardır yürüten İskenderun Güney Eğitim Vakfı, düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinde, her yıl düzenli

Dünya   A+a-

Bölgedeeğitim seferberliği çalışmalarını yıllardır yürüten İskenderun Güney Eğitim Vakfı, düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinde, her yıl düzenli olarak 1’den fazla öğrenciye burs veren eğitim gönüllülerine plaketlerini verdi. Başkan Mithat Barutçu, “Aydın Bir Nesil, Aydınlık Bir Gelecek” anlayışıyla kurulan İGEV’in, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, laik ve Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı gençler yetiştirmek için çaba sarf etmeğe devam edececeğini söyledi.



İGEV’de Eğitim Gönüllüleri’ne Plaket Yağdı
İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV), “eğitime tam destek” çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik yetersizliklerden dolayı üniversite öğrenimlerini yapamayan gençlere umut olmaya devam eden İGEV, karanlıkların eğitimle aydınlanacağı gerçeğini kamuoyuna kabul ettirmiş durumda.
İGEV’in çalışmaları sonucu eğitime destek verenlerin sayısı her geçen yıl artarken, Grand Plaza’da düzenlenen geleneksel gecede, eğitime verdikleri destekle karanlıkları aydınlatan eğitim gönüllülerine plaket yağdı.


CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, İskenderun Belediye Başkan Vekili Zeki Aytaş’ın da katıldıkları gecede, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ayşe Taş sahne aldı.
Geceye katılan tüm eğitim gönüllülerinin heyecanla izledikleri törende şu isimler plaket aldı: Güven Makine Sanayi ve Özel Palmiye Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, Net Haddecilik ve Kirmit Petrol Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut ve Ali Kirmit, Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren Sami Bor, Davut Beton Alper Davut, İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu, Onfiltre Yusuf Yılmaz, Erdem Filtre Metin Beşşuroğlu, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Uyar, Şerif Fahlioğulları, Maruf Elmas, Suphi Eğer, Süheyl Keskin, Haz Metal Yönetim Kurulu Başkanı Abid Yeşilkaya, Münir Tertemiz.


İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Mithat Barutçu yaptığı konuşmada şöyle dedi: “ Ülkelerin ekonomik, kültürel ve demokratik gelişimleri toplumların eğitim düzeyleri ile doğru orantılıdır. Merkezi Cenevre’de bulunan Dünya Ekonomi Forum’un yıllık raporu açıklandı. 134 ülkede yapılan araştırmaya göre “Küresel Eğitim Eşitsizliği Endeksi”nde Türkiye 109’cu sırada, yani 108 ülke de eğitim alan öğrenciler fırsat eşitliği yönünden bizim öğrencilerimizden daha şanslılar.


Karanlık ve çağdışı düşüncelerin, ancak eğitimle yok edilebileceği düşünüldüğünde, yeterli ama maddi olanaklardan yoksun gençlerin eğitimine katkıda bulunmak bir görev olduğu kadar, bu bilinçle yapılan destek aynı zamanda kutsal bir hizmettir.


Geleceğimizin teminatı olan, başarılı ancak maddi olanaklardan yoksun gençleri toplumumuza yararlı birer insan olarak yetiştirmenin en büyük değer olacağı inancıyla 1997 yılında büyük coşku ve umutlarla “AYDIN BİR NESİL, AYDINLIK BİR GELECEK” anlayışıyla kurulan vakfımız, dünya barışının öncüsü, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, laik ve Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı gençler yetiştirmek için çaba sarf etmeğe devam edecektir. “
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet