Skip Navigation Links

Hemşehrilerini yalnız bırakmadı..

Cevat Fehmi BAŞKUT' UN yazdığı oyun, H.Derya TELLİOĞLU tarafından sahneye kondu.

Dünya   A+a-

Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı KOCA BEBEK adlı komedi ve üç perdelik oyun 18 Haziran tarihinde Antakya Kültür Merkezinde sergilendi. Cevat Fehmi BAŞKUT’ UN yazdığı oyun, H.Derya TELLİOĞLU tarafından sahneye kondu.
H.Derya TELLİOĞLU yönetimindeki kalabalık bir kadro ile göze çarpan oyunda, komşuluk hakkı, bozulan Türkçemize bir haykırış, asaleti isimde sanıp gülünç olanlara bir sesleniş, kaybolan güzelliklerimiz ve unutulan aşklarımız anlatıldı. Dostluk, kanaat, vefa, insaf, vicdan, sabır ve tevazu gibi erdemlere yani ecdadımızdan miras kalan bu emanetlere sahip çıkmayı yoksa bunların yerini para hırsı ve nankörlüğün dolduracağı teması işlendi.
Reyhanlı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu tiyatro gösterisini izleyen Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerafettin Canda oyun sonunda yaptığı değerlendirmede amatör ruhla yapılan çalışmalara destek verdiğini, zamanı buldukça bu tür etkinliklere katıldığını belirterek “Reyhanlı’ lı hemşerilerimizle buluşmaktan mutluyum. Tiyatroda görev alan arkadaşları kutluyorum. Başarılı bir oyun sergilediler. Bu tür çalışmaların artması toplumun kültürel düzeyinin yükselmesine önemli katkılar sağlıyor, özellikle tiyatronun ayrı bir yeri var. Başta Reyhanlı Milli Eğitim Müdürü olmak üzere görev alan tüm arkadaşları kutluyorum. Daha değişik oyunlarda izlemek istiyorum. Arkadaşlarımız çok başarılı” dedi.
Tiyatro gösterisi sonunda Rektör Canda tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve oyunun yönetmeni H. Derya Tellioğlu’na plaket ve armağan verdi. Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Rektör Canda’ya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet