Skip Navigation Links

Maalesef Acı Ama Gerçek!!!

Hayalleri süsleyen meslek değil iş imkanı sunan meslek!!!

Dünya   A+a-

Hayalleri süsleyen meslek değil iş imkanı sunan meslek!!!
Çok önemli bir kararın arefesinde kafası karışan ve tercih yapmakta zorlanan gençler, rehberlik hizmeti almak için Arı Dershaneleri’ne gidiyor ve tercihlerini buna göre yapıyorlar.

İskenderun Arı Dershaneleri Müdürü Dilaver Ali Bayrakçı, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla yerleşme yapacak olan öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti sunduklarını söyledi.
Dilaver Ali Bayrakçı, gençlerin okumak istedikleri bölüm yerine, gelecek kaygısıyla daha kolay iş bulabileckleri bölümleri tercih etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.
Arı Dershanelerinde öğrencilere seçecekleri bölümler hakkında detaylı bilgi verdiklerini ve önerilerde bulunup yol gösterirken çok önemli bir kararın arefesinde dikkatli olduklarına dikkat çeken Arı Dershaneleri Müdürü Dilaver Ali Bayrakçı, “ Bu sınav sistemi yeni olduğu için öğrencilerin kafaları karışık durumda. Biz de bu karışıklığı burada gideriyoruz. Çocuklar bölüm seçerken iş tercihlerine ağırlık veriyorlar. İş kaygısından dolayı gençler okumak istedikleri bölümü yazmıyorlar. Mühendislik, sağlık sektörü, lojistik ve dış ticaret bölümlerine daha ağırlık veriyorlar. Öğretmenlik tercihlerinde epey bir azalma var.” Dedi.
Kazanamayan, tercih yapmayan öğrencilere de değinen Dilaver Ali Bayrakçı, kazanamayan ve tercih yapmayan öğrencilerin 2. ek yerleştirmeyi beklemeleri gerektiğini dile getirerek şunları söyledi; “ Sınavı kazanamayan öğrencilerin velileri panik yapmasınlar. 2. yerleştirme zamanını iyi takip etsinler bu hususta okul müdürlüklerinden detaylı bilgi alsınlar. Velilerin çocuklarını liseye yollarken yeteneklerine bakmalılar, 4 yıllık bir üniversite beklentisi olan aileler çocuklarını düz liseye, mesleki yönde yeteneği olan çocuklarında ticaret liselerine yönlendirmeleri gerekir.”


İskenderun Arı Dershaneleri Koordinatörü Agah Gültekin’den bilgi almak üzere başvuran iki kız öğrenci ise kaygı duyduklarını ve gelecekten umutlu olmadıkları için mezun olduktan sonra en kısa sürede iş bulabilecekleri bölümleri tercih etmek gayretinde olduklarını söylediler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet