Skip Navigation Links

MKÜ'DE 'Fotoğrafçılık Eğitimi' Semineri

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'ne yönelik 'Fotoğrafçılık Eğitimi' seminerinin ilk aşaması sona erd

Dünya   A+a-


MKÜ’DE “Fotoğrafçılık Eğitimi” Semineri
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’ne yönelik “Fotoğrafçılık Eğitimi” seminerinin ilk aşaması sona erdi.
 
Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’nin kurum içinde ve diğer kamu kurum ile kuruluşlarında uygulamalarına yönelik olarak düzenlenen seminerde,fotoğrafçılığın terminolojisinden teknik malzemelerinin tanıtımına kadar fotoğraf tarihi, fotoğraf malzemeleri, çekim teknikleri, ışık ve görüntü düzenlenmesi gibi konuları içine alan temel bilgileri vermek ve seminer sonunda yapılacak iç ve dış mekân çekimleri ile verilen eğitimi pekiştirmek amaçlanmıştır. Bu semineri alan katılımcıların seminer sonunda, teorik anlamda temel fotoğraf bilgilerine sahip olması ve bunu pratik uygulamalarla desteklemeleri hedeflenmektedir.
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahman Eren tarafından verilen seminerler ile birim çalışanları, ilk aşamada “Fotoğraf Temel Eğitimi” konularında bilgilendirildi. Görmenin bakmaktan farklı olduğu felsefesini temel alan fotoğraf seminerinin ilk aşmasında; fotoğraf makinesini tanıma, kadraj, kompozisyon, vizör, lens, diyafram ve enstantane gibi konulara yer verildi.
 
Gelişen ve geliştiren bir eğitim kurumu olmaya devam eden MKÜ’de, çalışanların konusunda yetkin olması için düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin üniversiteyi ve yürütülen görevleri temsil etme kabiliyetini artırdığı düşüncesinden hareket eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; kurumun daha yüksek standartlarda hizmet verebilmesi, imkânlarını en üst düzeyde etkin ve verimli kullanabilmesi amacıyla bu etkinliklere öncü olmaktadır.
3 hafta sürecek olan eğitimin ilk aşaması 15 Temmuz’da tamamlanmış olup hemen ardından “Haber Fotoğrafçılığı” eğitimine geçilecektir.
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet