Skip Navigation Links

ÖSS ve SBS sonuçları önemli gösterge!!!

Yanlış uygulamaların eğitim-öğretim sistemine büyük zararlar verdiğine dikkat çeken Ahmet Akça, en büyük ölçütün ise; Hatay'ın SBS ve ÖSS'deki başarıs

Dünya   A+a-

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça ve yönetim kurulu düzenledikleri basın toplantısıyla başlayan öğretim yılının büyük sıkıntılarla dolu olduğunu söylediler.
Yanlış uygulamaların eğitim-öğretim sistemine büyük zararlar verdiğine dikkat çeken Ahmet Akça, en büyük ölçütün ise; Hatay’ın SBS ve ÖSS’deki başarısızlığının gösterilebileceğine vurgu yaptı.
Atamalarda liyakat ve kariyerin esas alınmamasının okullarda idare zafiyetini ortaya koyduğuna vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, Deniz Nakliyecileri Derneği İlköğretim Okulu’nda asaleten atanmış iki müdür yardımcısına yapılan siyasi baskılarla idare kademesinde hiç görev almamış bir öğretmene vekaleten müdürlük görevinin verilmiş olmasının en somut örnek olduğuna dikkat çekti.
Aynı zamanda milli eğitim şube müdürlüğü görevine, bir gün bile idarecilik yapmamış bir beden eğitimi öğretmeninin atanmış olmasının da ciddi bir skandal olarak niteleyen ve Türk Eğitim-Sen genel merkezi kanalıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na atamanın iptali için başvuru yapıldığına dikkat çeken Ahmet Akça, hiçbir ilde olmayan bir uygulamanın da Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü genelgesiyle beden eğitim öğretmenlerinin hiçe sayılması uygulamasının başladığın altını çizdi. Genelgede hiçbir ilde olmayan bir uygulama olduğuna dikkat çeken Akça, spor etkinlikleri dersine idarecilerin bakması ve artarsa beden eğitimi öğretmenlerinin görevlendirilmesi uygulamasının bir başka skandal uygulama olduğuna vurgu yaptı.
Depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı olan Barbaros Lisesi’nde öğretim yapıldığını da belirten Ahmet Akça, liselerin dört yıla çıkmasıyla birlikte artan derslik ihtiyacının karşılanmadığının da altını çizdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet