Skip Navigation Links

Okumayan Yazamaz!

Şair-Yazar Gülsüm Cengiz, öğrencilerle yaptığı söyleşide okumanın önemine değindi.

Dünya   A+a-

Ferda Kitapevinin davetlisi olarak kentimize gelen Şair-Yazar Gülsüm Cengiz, kentimizde eğitim veren bazı okullarda öğrencilerle araya geldi.

İlk olarak Atalar Koleji öğrencileriyle buluşan Cengiz, çocuklara kitap okumanın önemini, anlattı. Yazarlığa, çocukluğunda kitap kurdu olmasıyla başladığını söyleyen Şair-Yazar Cengiz, kitap okumanın yemek içmek gibi bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
Çocuklardan kendilerine yemek saati gibi bir okuma saati belirlemelerini isteyen Cengiz; “Kitap okumak yemek içmek gibi bir gerekliliktir. Kimisi çıkıp kitap okumaya zamanım yok diyor. Siz hiç çok acıktığınız halde ‘yemek yemeye zamanım yok yiyemem, ya da susadım ama su içmeye zamanım yok’ dediniz mi? Kimse demez. Kitap okumaya zamanım yok diye bir şey de olmaz. Her akşam 15 dakika okursak 1 hafta içinde koca kitabı bitiririz. Her akşam yatmadan önce 15 dakika okuyalım, buna okuma saati diyelim.
Okumak beynimizi besler, kişiliğimizi belirler. Bazı insanlar diyor ki ‘ben okumak istiyorum ama kitaplar pahalı!’ Sınıflarınızda sınıf kitaplığınız, okulunuzda okul kitaplığınız var. Hatta her ilçede bir halk kütüphanesi var. Buralardan ücretsiz bir şekilde kitap alıp okuyabilirisiniz. Kitap okumamanın bahanesi olmaz” diye konuştu.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Şair-Yazar Gülsüm Cengiz, neden yazar oldunuz sorusuna şöyle yanıt verdi; “Yazarlığa ilk başlamam sizin yaşlarınızdayken kitap kurdu olmamla başladı aslında. Kitapları çok sevdiğim, sevdiğim kitapların yazarlarına özendiğim için yazar olduğum. Ayrıca insanlara söyleyecek sözüm olduğu ve bunları paylaşmak için yazarlığı seçtim. Kısacası paylaşmak için yazar oldum diyebilirim. Sizlerde yazmak isterseniz size şunu söyleyebilirim ki okumayan yazamaz, bol-bol kitap okuyun.”
Şair Yazar Gülsüm Cengiz, söyleşi sonrası öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Cengiz daha sonra Mithatpaşa İlköğretim Okulu öğrencileriyle de bir araya geldi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet