Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

AK Parti + Fatma Korçak = TÜRGEV’e Bedelsiz Devir !!!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

AK Parti + Fatma Korçak = TÜRGEV’e Bedelsiz Devir !!!

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.
Sakarya Mahallesi’nde atıl durumda olan bir binayı, kız öğrenci yurduna dönüştürmek için İskenderun’dan birçok vakıf ve dernek talip olmasına rağmen TÜRGEV’e servis edilmesi, meclis gündemine geldi. 
Karar,  15+1 meclis üyesi evet oyu verilince, oy çokluğuyla yurt binası olarak yapılırken yarım kalan atıl durumdaki yapı, Türgev’e bedelsiz olarak verildi. 
CHP’den ihraç edildikten sonra bağımsız olarak meclis üyeliği yapan Fatma Korçak’a CHP ve MHP’den tepkiler gecikmedi. 
Gündemde bulunan;
1-Mülkiyeti Belediyemize ait olan Konarlı mıntıkası 283 ada 36 nolu parsel üzerinde bulunan 2 adet mesken vasıflı taşınmazların satışı yapılacağından, satışı yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğu ile red edildi.
2-Mülkiyeti Belediyemize ait olan 5.353.05 m2 yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parseli Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına öğrenci yurdu yapma maksadıyla 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu oy çokluğu ile kabul edildi.
3-Belediyemizde görev yapan memur personellerin terfi ve intibaklarının aksamadan yapılabilmesi, tıkanmış olan kadroların mükteseplerine uygun hale getirilmeleri için kadro tadillerinin yapılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy birliği kabul edildi.
4-Valilik Makamı İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 24.01.2018 tarih ve E.3949 sayılı yazısına istinaden Muhtarlıklar Müdürlüğü adıyla yeni bir müdürlük kurulması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
5-1. Mıntıka 2113 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy çokluğu ile kabul edildi.
6-Mülkiyeti Belediyemize ait olan Mete Aslan Bulvarında bulunan bir adet büronun 3 yıllığına tekrardan Türkiye Muharipler Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanlığına tahsis edilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu gelmediğinden bir sonraki meclise ertelendi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar