Skip Navigation Links

Uganda Rektöründen MKÜ'ye Ziyaret

Uganda'nın Nkumba Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Paul Mugambi, Mustafa Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Dünya   A+a-

 
Uganda Rektöründen MKÜ'ye Ziyaret
Uganda’nın Nkumba Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Paul Mugambi, Mustafa Kemal Üniversitesi’ni ziyaret etti. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Prof. Dr. Mugambi’yi makamında ağırladı.
Yapılan görüşmede, Prof. Dr. Mugambi; Uganda’dan 4 bakan ve milletvekillerinden oluşan bir heyet ile birlikte Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD)’nin davetlisi olarak Hatay'da bulunduklarını, bu ziyaret kapsamında Üniversitemizi ziyaret etmek istediklerini belirtti. Nkumba üniversitesinin özel bir üniversite konumunda 3500 kadar öğrencisi olduğunu ve eğitim dilinin İngilizce olduğunu kaydeden Rektör Mugambi, ziyaretinin amacının iki üniversite arasında işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu, özellikle de öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise; eğitim ve kültür alanında işbirliğine açık olduklarını, Uganda Nkumba Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda işbirliği yapılabileceğini belirtti. Görüşme sonunda Rektör Güder, Nkumba Üniversitesi Rektörü Mugambi’ye hediye ve plaket takdim etti. Ziyaretten sonra, MKÜ Rektörü Güder, Rektör Mugambi’ye üniversitemiz hastanesi ile kampüsünü gezdirdi. Rektör Mugambi, Rektör Güder’in kendilerini makamında kabul etmesi ve işbirliğine açık birisi olması dolayısıyla memnuniyetini ifade ettiği konuşmasında MKÜ hastanesi ve kampüsünü gezdirmesinden dolayı da Rektör, Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e teşekkürlerini sundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet