Skip Navigation Links

Hatay'da usulsüz atamalar sürüyor

Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet ALTUNSÖZ, Hatay Milli Eğitim'de usulsüz atamaların sürdüğünü iddia ederek sert bir açıklama yaptı.

Dünya   A+a-

Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet ALTUNSÖZ, Hatay Milli Eğitim’de usulsüz atamaların sürdüğünü iddia ederek sert bir açıklama yaptı. Altunsöz açıklamasında şöyle dedi:

“Hatay İl Mili Eğitim Müdürlüğü Mili Eğitim Bakanlığının atama yönetmeliğinin açık hükümlerine rağmen mevzuata aykırı uygulamalarına devam etmektedir.Yaptığı yanlış uygulamalarla ülke kamuoyunca da sıkça eleştirilen Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü norm fazlası durumunda olmayan müdür yardımcılarını norm fazlası gibi göstererek merkez okullara usulsüz atamalar yapmıştır.Gerek ilan edilme süreci gerekse yapılış şekli itibariyle alelacele yapıldığı anlaşılan bu uygulama birilerine fayda sağlarken birilerini de mağdur etmiştir.

Örneğin; İskenderun Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulunda 5 Şubat 2010 tarihinde yapılan müdürlük atamalarından sonra norm fazlası durumunda olmayan, Müdür Yardımcısı Mehmet KOCACIK norm fazlası gibi gösterilerek yönetmeliğe aykırı bir şekilde 17/02/2010 tarihinde Namık Kemal İlköğretim Okuluna Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılmıştır.

Aynı şekilde Erzin 75. Yıl İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı olarak görev yapan Yavuz Selim YANIK önce İskenderun Ticaret Ve Sanayi Odası ilköğretim Okuluna usulsüz görevlendirilmesi yapılmış sonradan da norm fazlası olmadığı halde bu okula usulsüz bir şekilde ataması yapılmıştır.

Yönetici atama kılavuzuna göre 22 Şubat 2010 tarihinde ülke genelinde sınava dayalı müdür yardımcılığı atama duyurusunun yapılacağı bilindiği halde; kişiye özel yapılan bu atamaların sınavı kazanan meslektaşlarımıza yapılan büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz.13/08/2009 tarihli Yönetici Atama Yönetmeliğinin şimdiye kadar hazırlanan yönetmelikler arasında en objektif kriterlere dayanmış olmasına rağmen yapılan bu atamaların yönetmeliğin saydamlık ilkesiyle bağdaşmadığı apaçık ortadır.

Başta; bu yönetmeliğin uygulanmasından sorumlu olan Hatay İl Milli Müdürlüğü yetkilileri hakkında yapılan bu işlemlerle ilgili yasal yollara başvuracağımızı; bu ve benzeri usulsüz uygulamaların bundan sonra da titizlikle takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet