Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kore ve Kıbrıs Gazilerinden Askerlik Başvurusu

Kore gazisi 88 yaşındaki Mehmet Şeker, 1,5 yıl Kore’de savaştığını ve orayı temizleyip geri döndüğünü,şimdi de Afrin'i temizlemek istediğini söyledi

Kore ve Kıbrıs Gazilerinden Askerlik BaşvurusuWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde Kore ve Kıbrıs gazileri askere gitmek için askerlik şubesine gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’deki PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütüne yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’na Kıbrıs ve Kore gazilerden destek geldi.
Ellerinde Türk bayraklı ve zeytin dalları ile İskenderun Askerlik Şubesi’ne gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği üyeleri, askere alınmaları yönünde dilekçe verdi. Gaziler dilekçelerini İskenderun Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Mustafa Ferhat Bekçibaşı’na teslim etti. Dilekçeleri teslim alan Bekçibaşı, dilekçelerin bir üst makama iletileceğini söyledi.
Gaziler adına dilekçeleri teslim eden ve basın açıklamasını okuyan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği Başkanı Neşet Turhan, “Muharip Gaziler Rerneği İskenderun Temsilciği gazileri olarak, bizler bu vatanımız, milletimizi ve değerlerimiz uğruna ölümü göze almış tarihimizden aldığımız güçlü gaziler olarak, milletimize savaş açan bu hainlerin karşısında onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz. Zeytin Dalı Harekatı’na katılım sağlamak ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu, devlet ve milletimizin yurt savunmasında her zaman gönüllü asker olduğumuzu bildirir, kayıtlarımızın yapılarak askere alınmamız hususunda gereğini arz ederiz” dedi.
1950 Kore gazisi 88 yaşındaki Mehmet Şeker ise 1,5 yıl Kore’de savaştığını ve orayı temizleyip geri döndüğünü belirterek, şimdi de Afrin’e gidip orayı da temizlemek istediğini söyledi.
Komutana tekmil veren Kore Gazisi Mehmet Şeker, yeniden askere gitmek istediğini belirtti. Albay Mustafa Ferhat Bekçibaşı, Kore Gazisi Şeker’e bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, dilekçeleri üst makamlara ileteceğini belirtti.
 
 
 
 
Kore ve Kıbrıs Gazilerinden Askerlik Başvurusu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar