Skip Navigation Links

Atalar Koleji Bilim İnsanları Yetiştiriyor

Geleceğin bilim adamları İskenderun Atalar Koleji'nde yetişiyor. Geleneksel bilim şenliklerinin 5'ncisi Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu'nda açıldı.

Dünya   A+a-

Geleceğin bilim adamları İskenderun Atalar Koleji’nde yetişiyor. Geleneksel bilim şenliklerinin 5’ncisi Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.
Küçük bilim insanlarının hazırladığı birbirinden harika projeler, büyüklerin küçük dilini yutmasına, hayretler içinde kalmalarına neden oldu.

Bilimsel çalışmalara azami önem veren İskenderun Atalar Koleji’nin 5. geleneksel bilim şenliğinin açılışını Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Hatay İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Alıcı, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kocacık yaptı.

Özel Atalar Koleji Bilim Şenliği’nin açılışında konuşma yapan Hatay İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Alıcı, “eğitimde kaliteyi artırmak öğrenci başarısı için eğitim sürecinin her aşamasında öğrencinin katılımını sağlamak onların ilgi, istek, beceri ve ihtiyaçlarını dikkate alacak biçimde öğrenme yaşantılarını düzenlemek,artık bir zorunluluktur. Gelecek bugünden şekillenmektedir; ülkemizin geleceği sadece teknolojiyi tüketmek değil; aynı zamanda teknolojiyi üretmekten de geçmektedir.
Yürütülen bu kampanyanın amacı öğrenciyi araştıran öğrenciyi somut olarak uygulamaya geçiren birey haline getirmektir. Çocuk ve kişilik ile ortaya konan eser arasında çok önemli ve doğrudan bir bağlantı bulunmaktadır. Küçük yaşlarda öğrencilerimizin bu tip konulara aşina olmalarına,yeni bir şeyler ortaya koymanın heyecanını bu yaşlarda hissetmelerine ve bunu sürdürmelerine uygun zemini hepimizin oluşturması gerekmektedir.
Öğrencilerimizi üretmeye yönlendiren, teşvik eden ‘Bu Benim Eserim’adlı projeyle ilgili olarak eğitim camiamızın ve tüm kamu oyunun daha duyarlı olması için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir.

Bu çalışmalar proje standlarıyla haziran ayında il ve ilçelerimizde öğrencilerimizin her alandaki çalışmalarını görücüye çıkararak bilgi alışverişi ve rekabeti artıracak akabinde başarıyı getirecektir.
Bu öğretim yılında sayın valimizin,sayın milli eğitim müdürünün emir ve destekleriyle mükemmel bir çalışma gerçekleşmiş 2046 projeyle ilimiz Türkiye genelinde 3.olmuştur.Bu çalışmalarda,il genelinde başarılı çalışmalarıyla ATALAR KOLEJİ 59 projeyle il birincisi ,Dörtyol Mehmet Akif İ.Ö.O il ikincisi,İskenderun Namık Kemal İ.Ö.O il üçüncüsü olmuşlardır.Ayrıca Atalar Koleji’nin 5 projesi 70 proje arasına girerek bölge sergisine katılacaktır. “ dedi.
Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, çocukların bilimsel çalışmalarını tek tek inceledi ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çocukların çalışmalarından ve açıklamalarından memnun ve neşeli görünen Tuğamiral Erdağ, bilime ve bilim insanlarına önem vermek gerektiğini belirterek, çalışmalarından dolayı tüm öğrencileri kutladı.
İzdihamın yaşandığı bilim şenliğinde gururlu oldukları gözlenen küçük bilim insanları, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın düzenlediği “Bu benim eserim” yarışmasında 2009 yılında elde edilen birinciliği bu yıl da kazanmak için olağan üstü efor sarfetmişler.
Herkesi hayran bırakan bilimsel çalışmaların, yıllar sonra insanlığa hizmet edecek önemli buluşlar arasında yer almasına da kesin gözüyle bakılıyor.
Atalar Koleji’nden yapılan bilim şenliği ile ilgili açıklamada, Hatay’ın bölge illeri arasında yarı finalde 18 proje ürettiğini ve bu projelerden 5 tanesinin Atalar Koleji’ne ait olduğuna vurgu yapıldı.
Atalar Koleji açıklamasında ayrıca; Bilimsel çalışmalar iyi bir gelecek içindir. İnsanların daha iyi yaşaması için bir araçtır. İnsanların varoluşundan bu yana hep doğayla baş etmeye çalışmışlar. Merak da buna eklenince bilim ortaya çıkmış.
Atalar Koleji, insanın bu dürtülerini eğitimle yoğurarak bilinçli insan modeli yaratmak için çalışıyor. Her yıl Ekim ayından itibaren yaptığımız bu çalışmalar 6 ay içinde güzel bir güce dönüşüyor. Proje sahibi öğrencilerimiz, danışman öğretmenleriyle bıkmadan, yılmadan çalışıyor. Zaman zaman öğretmenlerimz teneffüs bile yapmıyor. Çünkü çocuklarla en küçük fırsatları bile değerlendiriyorlar.
Biz 5 yıldır bunlarla uğraşıyoruz. Çocuklarımız, Atatürk’ümüzün isteği doğrultusunda ‘Laboratuvarlarda sabahlıyor” kahvelerde değil. İstediğimiz gençlik de bu değil mi?


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet