Skip Navigation Links

HBB Madde Bağımlılığının Zararlarını Anlattı

HBB Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri madde bağımlılığının zararlarına yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor.

HBB Madde Bağımlılığının Zararlarını Anlattı

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri madde bağımlılığının zararlarına yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor. 
 
HBB Mezarlık Kompleksinde düzenlenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yöntemleri" konulu seminere, Psikososyal Destek Birimi görevlilerinden Rehberlik ve Psikolojik Danışman Mehmet Kuyucu, Psikolog Ebru Solağan ve Sosyal Hizmet Uzmanı Turgut Duman konuşmacı olarak katıldı.
 
Konuşmacıların sunumunda, madde nedir, bağımlılığa yol açan maddeler nelerdir, bireylerde yaptığı değişimler nasıl görünür olmaktadır, madde kullanımına başlama sebepleridir gibi soruların yanıtları anlatıldı. 
Özellikle son zamanlarda madde bağımlılığının arttığını ve bunun çok önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Psikolog Ebru Solağan, madde bağımlılığı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar ile toplumsal yaklaşımın nasıl olması gerektiği konularında bilgi verdi. 
Madde kullanımının tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Ebru Solağan, "Bağımlılığın tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu biliyoruz. Bu konuya ilişkin toplumsal duyarlılık oluşturma gayretindeyiz. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Herkes madde bağımlısı olabilir" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet