Skip Navigation Links

'Uluslar arası sermayeyle yatan şaşı kalkar!'

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İskenderun ilçe teşkilatının açılışında büyük bir sevgi seliyle karşılandı.

Politika   A+a-

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İskenderun ilçe teşkilatının açılışında büyük bir sevgi seliyle karşılandı. Miting ve açılış sonrası Yelken Kulübü’nde onuruna verilen yemeğe katılan Şener, İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak ve beraberindeki heyetle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

“Uluslar arası sermayeyle yatan şaşı kalkar!”
Türkiye gündemini partisinin İskenderun İlçe Teşkilatının açılış mitinginde değerlendiren Türkiye Partisi Genel Başkanı Doç. Dr. Abdüllatif Şener, AK Parti iktidarını yerden yere vururken, TBMM’nde grubu bulunan tüm siyasi partileri de unutmadı. Sert eleştirileriyle mitingde büyük destek bulan Şener, hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin olarak ise; “Yabancı sermayeyle yatan şaşı kalkar” ifadesini kullandı. Dünyanın süper güçlerinin yabancı sermaye hususunda kuralları ve kanunları bulunduğunu hatırlatan Şener, yabancılara satılan milli kurumları tek tek saydı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kafaları karıştırmaya yönelik yaptığı hareketlerin tam tersini söyleme özelliği bulunduğuna iddia eden Abdüllatif Şener, “Şifreleri çözülmesin diye yaptığı bir olumsuzluğun üzerine tam tersini konuşarak kafaları karıştırıyor ve de kayıkçı kavgaları yaparak da gündemi değiştiriyor” dedi.


Tüm siyasi partileri yerden yere vurdu..
TBMM’deki mevcut siyasi partileri eleştiren Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, dış ideolojilere bağlı olarak ülkede kimlikler, kavramlar üzerinden kavga yaparak, ayrışmayı derinleştirerek, kini nefreti yayan siyaset tarzı uyguladıklarını söyledi.
Partisinin İskenderun İlçe binasının açılışı nedeniyle Ulucami Caddesindeki açık hava mitinginde halka hitap eden Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Hatay eski valilerinden Abdulkadir Sarı, bürokrat olarak hizmet verdiği bir yere siyasetçi kimliğiyle yeniden hizmet vermekten büyük mutluluk duyduğnu belirterek, Türkiye’nin mevcut koşullarının kendisini de siyaset yapmaya ittiğini, ülkede, ekonomik, siyasi ve yönetim alanında kriz yaşandığına vurgu yaptı.

Türkiye kaos ortamına sürükleniyor..

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener de, mevcut partileri, siyasetlerini ve özellikle de hükümet ile Başbakanı eleştiri bombardımanına tuttu. Şener, dış ideolojilere bağlı olarak ülkede kimlikler, kavramlar üzerinden kavga yaparak, ayrışmayı derinleştirerek, kini nefreti yayarak siyaset tarzı oluşturulduğunu ifade ederek “Meclisteki tüm siyasi partilere bakın tamamında bu siyasi tarzı vardır. Didik didik ülkeyi uçlara çekmek suretiyle Bu ülkedeki birliği, beraberliği, kardeşliği tahrip etmek için uğraşmaktadır. Ülkenin idare tarzına bakın Türkiye’deki gündem maddeleri dışarıdan gelmektedir. Biz diyoruz ki Hayır ‘bu ülkede dış etkiler gündemi oluşturamaz. Dışarıdan istenilenler bu ülkede karar haline dönüşemez. Uluslar arası sermayenin talepleri bu ülkede politika haline gelemez. Bu ülkeyi halk idare eder, Türk Milleti idare eder” dedi.


“Dokunulmazlığım yok! Gelsinler hesap sorsunlar!!!”
Aralarında başbakanın da bulunduğu hükümette bulunan milletvekillerinin şu anda TBMM’de 500 dokunulmazlık dosyası bulunduğunu ifade eden Şener rüşvetten, ihtirastan, ihaleye fesat karıştırmaktan, her türlü suçtan milletvekillerinin, bakanların, başbakanın mecliste dosyalarının bulunduğuna dikkat çekti.


Dokunulmazlık dosyaları tozlu raflarda..
7 senedir Cumhuriyet tarihi boyunca, meclisin dokunulmazlık dosyası görüşmediği tek dönemi yaşadığını vurgulayan Şener, daha önceleri bazı dosyaların görüşüldüğünü, ancak Başbakan ve hükümetinin var olduğu şu yıllar boyunca meclisteki tek bir dosya dahi görüşülmediğini, nedeninin de sıranın kendisine geldiğini bildiği için bütün dosyaların tozlu raflarda bekletildiği ifade etti.


“Süper güçler dahi ‘yabancılara satmam!’ diyor ama onlar satıyorlar”
Başbakan ve hükümetin yıllardır ne bulduysa yabancılara sattığını belirten Şener “ABD enerji sektörünü yabancılara satmamam diyor, Rusya bir düzüne stratejik sektör belirlemiş bunları yabancılara vermem diyor. Çin, bankalarıma yabancılar giremez, başka hangi sektöre yabancılar yatırım yaparsa %30’una da devlet olarak ortak olurum diyor. Almanya’sı Hollanda’sı, hepsi kendisine göre dokunulmaz alanlar ilan ediyor. Başbakan diyor ki, hangi devirde yaşıyoruz; Gelen istediğini azlın, bankaları almak isteyenlere verelim. Limanlarımızı almak isteyen varsa gelsin, yabancı fark etmez alsınlar, stratejik tesislerimizi, sabit telefonumuzu, mobil telefonumuz azlınlar, aldılar da zaten. Bunlar yetmedi şimdi ilan ediyor, diyor ki; Ziraat Bankası ile Halk Bankası’nın kalan hisselerini de satacağım. Yolları da köprüleri de satacağım. Ama bu iktidarın yapmış olduğu bir tek özelleştirmelerin altında benim imzam yoktur” diye konuştu.

Galataport Tarihin En Büyük İmar Rantıydı
İstanbul Galata da bir imar değişikliği yapıldığını, Cumhuriyet Tarihinin en büyük imar rantını oluşturulduğunu öne süren Şener şöyle devam etti: “Ne hikmetse İsrailli bir işadamına Ofer’e burayı verdiler. İmzalanması için benim önüme geldi. Birkaç ay bekledim. Bütün gazeteler, televizyonlar bu baskıya Şener de dayanamayacak, sonunda imzayı atacak dediler. İmzalamadım ve iade ettim. Geçen hafta başbakan diyor ki, galataportu engelleyenleri tarih affetmeyecek diyor. Aslında Galataportu Cumhuriyet tarihinin en büyük imar rantı olarak pazarlamaya kalkanları tarih affetmeyecek. Başbakan Yahudi lobilerinde teminat veriyor, Türkiye’ye geliyor en karlı işleri İsrailli işadamlarına veriyor, ne yaptığı anlaşılmasın diye arada bir de ‘Kayıkçı Kavgası’ yapıyor.”

Başbakanın Kendisi Krizin Kendisi
Türkiye’nin bu hükümetin elindeki kadar tahrip olmadığını, yok olmadığına da savunan Şener “Kriz var mı, yok mu? Başbakanın kendisi krizin kendisi! Çin yılda %6.5 büyüyecek, sen %6.5 küçüleceksin, bende kriz yok diyeceksin. Bankaların batık kredileri 20 milyara çıkacak Cumhuriyet tarihinin rekoru. Dönen çekler 1.5 milyona çıkacak Cumhuriyet Tarihinin rekoru. Protestolu senetler 1 milyonu aşacak Cumhuriyet tarihinin rekoru. Bütçe açığı 63 milyar olacak eski hesapla katrilyon olacak Cumhuriyet tarihinin en yüksek bütçe açığı, diyeceksin ki bizde kriz yok! İşsizin umudu kalmayacak, memurun yaşayacak dayanacak gücu kalmayacak, esnaf tükenecek, çiftçi bitecek, sanayi çökecek ve sen diyeceksin ki ‘bizde kriz yoktur’ sayın başbakan kriz senin varlığındır, kriz sizsiniz siz” şeklinde tepki gösterdi.
Türkiye Partisi Abdullatif Şener Partisinin İskenderun İlçe teşkilatının açılışını törenle gerçekleştirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet