Skip Navigation Links

Hayırcılar 'HAYIR' mitinginde buluştular

İskenderun'da ki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Boyacılar Parkı'nda bir araya gelerek, yaklaşan 12 Eylül Referandumuna 'Hayır' diyecekler

Politika   A+a-

İskenderun’da ki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Boyacılar Parkı’nda bir araya gelerek, yaklaşan 12 Eylül Referandumuna ‘Hayır’ diyeceklerini dile getirdiler. Miting alanında kısa bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar “Ak Parti hükümetine ‘Dur’ deme zamanıdır. AKP hükümeti 8 yıllık iktidarlığında ülkeyi bölmeye başlamıştır. AKP Hükümeti Yargıyı da ellerine geçirmek için anayasa değişikliğine gitmek istiyorlar” dedi

Birçok sivil toplum kuruluşunun ve siyasi partinin bir arada bulunduğu Referandum’a hayır toplantısında ilk konuşmayı yapan İşçi Partisi İskenderun İlçe Başkanı Emilhan Güçlü, “Bağımsız mahkemeler yerine, yandaş hâkimlere; Milli egemenliğimizin bağımsızlığımızın yok olmasına, Cumhuriyetimizin idam fermanına Hayır diyoruz” dedi.
Vatandaşların Ak Parti’nin oyununa gelmemesi gerektiğini dile getiren CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar, “Zaman Ak Parti hükümetine ‘Dur!’ deme zamanıdır. Tüm gücümüzle Ak Partinin oyunlarını bozmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ak Parti halka sunduğu referandum maddeleri ile yargıyı ve anayasayı ele geçirmek istiyor. Fakat biz buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
“12 Eylülde ‘Hayır’ diyeceğiz”
Milletvekili Abdülaziz Yazar’ın ardından konuşma yapan ve üç ‘Y’ denilen ‘Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluğu’ ‘Hayır’ diyeceklerini ifade eden İskenderun Kültür Derneği Başkanı Nureddin Can da, “Daha çok demokrasi, daha çok özgürlük bahanesi ile ülke bölünmeye gideceği için ‘Hayır’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.
Talat Paşa Komite Başkanı Kadri Bulut, “Vatanın bölünmez bütünlüğü tek devlet ülküsüne inanıyorsan tüm gücünle kurulan tuzaklara ‘Hayır’ diye haykıracaksın” dedi.
Son olarak konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Zeki Çıkan da, “İlçe teşkilatı olarak referandum konusunda halkımızı bilinçlendirmek adına çalışmalara başladık. Biliyoruz ki tüm halkımız 12 Eylülde tek yürek olup Ak partiyi sandığa gömecek ve referanduma ‘Hayır’ diyecek” diye konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet