Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Şifre Yaz AK Parti'ye Gönder Cevaplar Cebine Gelsin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Üniversite sınavlarında şifreler yüzünden öğrencilerin ve ailelerin mağdur edildiğini iddia ederek, 'Hükümetin ş

Politika   A+a-

 
 “Şifre Yaz AK Parti'ye Gönder Cevaplar Cebine Gelsin”
 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Üniversite sınavlarında şifreler yüzünden öğrencilerin ve ailelerin mağdur edildiğini iddia ederek, "Hükümetin şifreci olduğunu biliyorduk. En sonunda ifşa ettiler. Şifre yaz AK Parti'ye gönder cevaplar cebine gelsin. " dedi.
 
Hatay Uğur Mumcu Meydanı'nda onbinlerce insana hitap eden Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarını açıkladı ve vatandaşlardan destek istedi. Hatay seninle gurur duyuyor sloganları arasında konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Gördünüz, önce 'Bizim sınavlarda şifre yok' dediler. Sonra 'sehven' dediler. Sonra 'Var' dediler. 'Var' diyen adam nerede? Koltuğunda oturuyor. Başbakan da onu savunuyor. 1 milyon 700 bin ailenin ahı günahı onların boynundadır. Hem şifreyi kabul edeceksin hem o koltukta oturacaksın. Ancak ar damarı çatlamış olanlar bunu yapabilir. Ahlak kavramı gelişmemiş olanlar bunu yapabilir o çocuklara, ailelerine yazık günah değil mi. O genç çocukların haklarını arayacağız. " diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, "Bu kadar gelişmenin ardından Recep Bey çıkıp diyor ki; 'Onlar yürüyorsa ben de onların karşısına gençleri çıkartırım'. Yüreğin yetiyorsa çıkar. Sen kim onları yürütmek kim. Senin kafanda hukuk devleti gelişmemiş bir kere. Hak arama nedir bilmiyorsun sen. " şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında hükümetin icraatlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiye’sine yoksulluğun yakışmadığını belirterek, "Samsun'da Kübra bebek annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa bu ayıp kime aittir. Bu ayıp kimindir. Bu ayıbı defterden sileceğiz. Türkiye'nin defterinden sileceğiz. Herkesin karnını doyurduğu yoksulluğun bittiği bir Türkiye yaratacağız. Bu benim size vaadimdir. Bunu size söylüyorum. Bu vaadimi aile sigortası ile getireceğim. Hiçbir ailede yoksul olmayacak. Hiçbir ailede çocuk yoksulluğu yaşanmayacak. Her aileye, geliri olmayan, geliri asgari ücretin altında olanlara düzenli ödeme yapacağız. Kadının banka hesabına 600 lira para yatacak. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet anlayışında yapacağı en büyük devrimdir. Bu devrimi biz gerçekleştireceğiz. " dedi.
 
Benim İçin Yandaş Yok Vatandaş Var
 
Türkiye'de sosyal devlet anlayışını yeniden ayağa kaldıracaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık çocuklarımız çöplükte kağıt toplamayacak. Çocuklar okula gidecek. Anneler çocuklarıyla alışverişe gidecekler, istediklerini alacaklar. Acaba bize biri gelip miadı dolmuş makarna verir mi, diye beklemeyecekler. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yoksul insanların da bu ülkede özgürce yaşayabileceğini onlara göstereceğiz. 12 Haziran'dan sonra Türkiye Hatay ile gurur duyacak. Milletvekili adaylarınızla gurur duyacaksınız. 12 Haziran'da geçmişte kaybettiğimiz kanı kazanacağız, geçmişte kaybettiğimiz heyecanı yeniden yaşayacağız. " dedi.
 
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Ben bunları söyledim ya. Öbür taraftan Recep Bey başladı. Efendim sen parayı sen nereden bulacaksın diye. Bu ülke zengin birülkedir. Sen yedi göbeğine köşeyi döndürdün. Fakir fukaraya gelince mi itiraz ediyorsun. Benim için yandaş yok benim için vatandaş var. Önce vatandaş sonra vatandaş var. Size bir örnek vereceğim. Kullanmadığımız doğalgazın bedeli olarak İran'a 2 milyar 400 milyon Dolar para ödedik. Çıkıp da bunu ödemedik diyebilirler mi, dedikleri an bu rakamı sizin adınıza söz veriyorum onların yakalarına iliştireceğim. 2 milyar 400 milyon doları kim ödedi. Siz sanmayın ki Recep Bey ödedi. Onun cebi dolarlarla dolu, onun tuzu kuru. O ödemedi. O parayı bu milletin insanları ödedi. Her zaman her ortamda ödediniz. Kullanılmayan doğalgazın bedelini ödettiler. Ben diyorum ki aile sigortası getireceğim. Beyefendinin lafına bak, 'Parayı nereden bulacaksın'. Ben parayı bulurum. Sen yeter ki halkı düşün yoksulları düşün. Yeter ki bunu yap sen. "
 
Rüşveti Araştırmayan Başbakan Gördünüz Mü?
 
Hükümetin kul hakkı yediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Üç şeyle mücadele edeceğiz diyorlardı. Yolsuzlukla mücadele edeceklerdi, ettiler mi. Kayseri Belediyesi'nde ücret toplayan birinin el defterini Recep Beye gönderdim. Kimden topladığı ne kadar topladığı ne zaman topladığı hepsi var. Verdiği cevap defteri aldık ama defterin altında imza yok. O defterin altında imza arıyorsan otur adam gibi sen imza at. İmza olsaydı parmak izi yok. Parmak izi olsaydı, bu imza ıslak imza değil diyecekti. Siz dünyada rüşvet defterini görüp araştırmayan bir başbakan gördünüz mü. Böyle başbakan olur mu, kul hakkını yedirmeyeceğiz diyorlardı. Bunlar kul hakkı yiyorlar. Bunlar kul hakkını nasıl soracaklar. " ifadesini kullandı.
 
Hatay'ın Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Biliyorsunuz Hatay güzel bir tarım kenti. Amik Ovası var. Orada alın teri döken, traktörünü süren toprağa karşı mücadele eden, ektiğini ürünü satıp gül gibi geçinen çiftçiler vardı. Şimdi çiftçiler hayatından memnun mu hayır. Ama Recep Beye sorarsanız çok iyidir. Hele hele diyor ki 'Aldıkları mazot bedava'. Öyle mi? Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, 9 yılda hayatından memnunsan 12 Haziran'da git AK Parti'ye Oyunu ver ama diyorsan ki son 9 sene ürettiğimin bedelini alamadım. Borç batağına battım. Geçinemiyorum diyorsan önünde altı ok var. Orada yiğit, çalışkan ve ülkeye hizmet etmek isteyen insanlar var. 12 Haziran'da mührünü altı oka bas, bu ülkeye senin de bir katkın olsun diyoruz. Hatay'dan söylüyorum Türkiye'deki bütün çiftçi kardeşlerim duysun. İlk dört ayda çiftinin mazotunun litresini 1, 5 lira yapacağız. Bizim ürettiğimiz bütün projelerin özünde insan var. Mazota 1, 5 lira diyoruz çiftçi üretsin alın terinin karşılığını alsın. Pamuğunu Yunanistan'dan almasın kendi toprağını eksin. 9 yılda onlar köşeyi döndüler 9 yılda çiftçi perişan oldu. Onlara ders vereceksiniz o ders altı okun altına evet mührünü basmaktır. "
 
Askerlik Süresini Kısaltacağız
 
İktidara geldiklerinde askerlik süresini kısaltacaklarını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Recep Bey askerlik süresi kısalırsa memleketi kim savunacak, diyor. Senin oğlun valinin gözetiminde el bebek gül bebek askerlik yapıyor. Vatandaşın oğlu gidecek 15 ay yapacak. Biz bunu 9 aya indireceğiz. Sen kendi derdine bak. Hem bu memleketin savunulması için sana ihtiyaç yok. Biz gerekirse dişimizle tırnağımızla bu memleketi savunuruz. Memleket savunmasından bahsedebilmen için sende Kuvva-i Milliye ruhu olması lazım. O ruh bizim genlerimize işlemiştir. Sen git kullanılmamış doğalgazın bedelini öde. Memleketi savunacaksan da adam gibi savun. Parayı boşuna harcama. " şeklinde konuştu.
 
Türkiye'de emeklilerin de büyük çileler çektiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Emekliler hayatından memnun mu?. Recep Bey 'Memnun' diyor. Emeklilere zam yaptık yaz tatilini Kanarya adalarında geçiriyorlar diyor. TBMM'de emeklilerle ilgili sorunu ne zaman gündeme getirsek bir AK Parti sözcüsü çıkıp emeklilere en iyi zammı verdik diyor. Emekliler gül gibi geçiniyorlarsa koşa koşa gidip AK Parti'ye oy versinler. Geçinemiyorlarsa yer belli adres belli. Mührünü vuracağın altı okun yer belli. Emekli Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci sınıf vatandaşı oldu. Emekliyi birinci sınıf vatandaş yapmak benim boynumun borcudur. Emeklilerin beklediği intibak yasasını çıkaracağız. CHP dışında hiçbir parti bu vaatlerde bulunmuyor. Niye bu vaatlerde bulunuyoruz. Çünkü biz insanı seviyoruz. Bu coğrafyada herkesin, her ailenin her semtin her kentin mutlu olmasını istiyoruz. Hedefimiz bu bizim. Siz çalışan insanların cezalandırıldığı bir ülke gördünüz mü. Burada var. Onun için sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız diyoruz. Herkes mutlu olacak herkes huzurlu olacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş