Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yıkık Tavan Altında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar !

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kentsel dönüşüm projesinin bir çok sorun nedeniyle ertelenmesi vatandaşların mağduriyetine neden oldu.

Yıkık Tavan Altında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar !Web
TV

İskenderun   A+a-

 Kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan Numune Mahallesi’nde 191 Sokak No 41 adresindeki  evin tavanı çöktü. 
Numune Mahallesi’nin en eski evlerinden birisi olan müstakil yapının duvarlarında dayanacak güç kalmadığı gibi, bir odasının tavanı çöktü. 
Bir kadının evli ve iki çocuk annesi kızıyla birlikte yaşadığı evde ölümle kalım arasında bir yaşam sürülüyor.
İkisi çocuk dört kişinin her an ölüm korkusuyla yaşadıkları tavanı her an çökme ihtimali bulunan evde, herkes çökme tehlikesi olan tavanın altında yatıyor. 
Bir gece ansızın çöken tavanın gürültüsüyle uyanan ev sakinleri, tavanı çöken odada kimsenin olmaması sayesinde kimseye bişey olmadı. 
Evin diğer odaları da tavanı çöken oda kadar riskli ve tehlikeli durumda. Gidecek yerleri olmayan ismini vermek istemeyen vatandaşlar, birkaç yardım kuruluşundan gelen destekler dışında geçimlerini sağlayacak durumları olmadığı gibi, gidecek yerlerinin olmadığını söylüyor, yetkililerden ve hayırseverlerden destek bekliyor. 
Evin tapusu uzun yıllardır yurtdışında yaşadığı öğrenilen, eşi ve çocuklarıyla görüşmeyen kişiye ait olduğundan, kadın ve kızı evle ilgili bir tasarrufta bulunamıyor.  Gidecek yerleri ve imkanları olmadığı için de çaresiz yıkık bir tavan ve yıkılmak üzere olan bir damın altında yaşam mücadelesi veren aile, küçük bir sarsıntıda evin bütünüyle yıkılmasından endişe ediyor. 
 
 
 
 
 
Yıkık Tavan Altında Yaşam Mücadelesi Veriyorlar ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar