Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol’un Geçmişini Geleceği ile Buluşturduk

Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bizim İnsanlarımız’ fotoğraf sergisi Başbuğ Alparslan Türkeş Parkında Başkan Toksoy’un katılımı ile gerçekle

Dörtyol’un Geçmişini Geleceği ile Buluşturduk

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bizim İnsanlarımız’ fotoğraf sergisi Başbuğ Alparslan Türkeş Parkında Başkan Toksoy’un katılımı ile gerçekleşti. Fotoğraf sergisi 17-18-19 Kasım 2017 tarihlerinde saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Milli Mücadele yıllarından günümüze kadar uzanan fotoğrafların yer aldığı sergi Eğitimci-Araştırmacı Kadir Aslan’ın arşivinden yararlanarak hazırlandı. Fotoğraf sergisinde Dörtyol’un köklü aileleri, tanınmış simalarından oluşan karma sergi vatandaşların ziyaretine açıldı.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un açılışını gerçekleştirdiği sergi, Dörtyol’un tarihine damga vurmuş siyasetçiden, iş adamına, esnafından, tarım işçisine kadar tanınmış isimlerin yer almaktadır. Bu sergide 100 yıllık tarihe tanıklık etmiş isimleri ve büyüklerinizi özlemle yâd edebilirsiniz. 
Bizim İnsanımız fotoğraf sergisinde konuşan eğitimci yazar Kadir Aslan, Dörtyol’da son 100 yıla anıklık etmiş insanlarımızın yer aldığı sergi Dörtyol Belediyesi Kültür hizmeti olarak açıldı. Bizlere desteğini esirgemeyen değerli Başkanımız Yaşar Toksoy’a ve değerli ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 
Araştırmacı Eğitimci Kadir Aslan’ın konuşmasının ardından Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşma da, Geçmişi bilmeyenler, geleceğini ve yarınlarını doğru inşa edemezler. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de tarif ettiği gibi “Benim en sadık dostlarım Dörtyol’dadır”  ifadesinin derinliğinde yatan isimlerin fotoğrafları da bu sergide yer almaktadır. Bu güzel kültür hizmetinde bizlere desteği ile onurlandıran değerli hocamız Kadir Aslan’a çok teşekkür ediyorum.” İfadesine yer verdi.
Açılış konuşmasının ardından parkın içerisinde yer alan fotoğraflar gezildi. Fotoğraf sergisi 17-18-19 Kasım tarihlerinde 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş