Skip Navigation Links

İskenderun’da TOKİ Konutları İçin Kura Çekildi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 158 konut için kura çekildi.

 İskenderun’da TOKİ Konutları İçin Kura Çekildi

Gündem   A+a-

 TOKİ kuraları İskenderun Sakarya Spor Salonu’nda, 2. İskenderun Noterliği denetiminde gerçekleştirildi. Kura öncesi konuşan AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, “2014 seçimlerinde İskenderun’a TOKİ’yi getireceğiz demiştik. Mart 2014’ten sonra hummalı bir çalışma ile gece gündüz demeden, yerelde belediyemiz ve genelde ise hükümetimiz ile çalışmalarımızı sürdürdük. Ve bugün çok şükür çekiliş aşamasına getirdik. İnşallah en ihtiyacı olana çıkmasını diliyorum” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise 2014’ten bu yana çok yol kat ettiklerini belirterek, “Bugün burada TOKİ’nin 3+1 daireleri için çekiliş yapıyoruz. İlk başta şehitlerimizin, engellilerin, dar gelirlilerin ve emeklilerin bir yuvaya kavuşması için büyük bir çalışma yaptık. Bu arsayı harekete geçirmek inanın bir yılımızı aldı. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün engelleri aştık. Allah Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Kurada adı çıkanlara ne mutlu! İnanın bir daireden öte bir yaşam şehri satın alıyorsunuz. Allah çoluk çocuğuyla, ağız tadıyla sıcak yuvalarında oturmayı nasip etsin. En kısa zamanda 2+1 dairelerinde kuralarını çekeceğiz” dedi.
3+1 Y tipi konutlarda satışa sunulan 158 konut için, 12 adet şehit ailesi başvurusu, 10 adet engelli başvurusu ve 221 adet diğer başvurular olmak üzere toplam 243 adet geçerli başvuru olduğunu belirten TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, Başkan Seyfi Dingil’in TOKİ konutları yapılması için çok büyük gayretler sarf ettiğini söyledi.
Çelik 3+1 dairelere yoğun bir talep olduğunu ifade ederek çok yakın zamanda 2+1 konutlar içinde kura çekilişi yapılacağını ifade etti.
TOKİ konutlarını ilk çekilişini İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaparak hayırlı olması temennisinde bulundu.
Toplam 243 kişinin başvurduğu 158 konut için önce 10 şehit ailesi ve gazinin daireleri kurayla belirlendi. Kalan daireler için de kura çekilişiyle evler sahiplerini buldu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet