Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Osmaniye'de kadınlara zeytin işleme kursu

Osmaniye İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü eğitim programları kapsamında kadınlara yönelik 'Ev Tipi Sofralık Zeytin İşleme' kursu açtı.

 Osmaniye'de kadınlara zeytin işleme kursu

Osmaniye   A+a-

 Akyar, Dervişiye, Çona, Çardak ve merkez mahallelerden başvuru yapan toplam 46 kursiyer, Osmaniye İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 41 gün süreli eğitim alacak.
Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam eğitim programı kapsamında uygulamaya başlanan kurs çalışmasının teorik ve uygulamalı olmak üzere başladığını söyledi. Sağlam, "Programımızın amacı il ve ilçelerimizde üretmek ve tarımda para kazanmak isteyen kadınlarımız için bir fırsat olması yönünde çalışmalar başlatılmasıdır. Eğitimin her aşamasında teknik personelimizin denetiminde yürütülen programda gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve ev ekonomistlerinden oluşan 4 kişilik bir ekip ile kişisel hijyen, gıda muhafaza ilkeleri, işlemede temizlik ve dezenfeksiyon, zeytin temizleme, sofralık yeşil zeytin çeşitleri, kırma ve çizme uygulamaları, zeytinde acılık giderme, sele zeytini ve tenekede zeytin yapımı konularında uygulamalı eğitimler veriliyor" dedi.
Sağlam, zeytin ve zeytinden elde edilen ürünlerin giderek değer kazandığı Osmaniye'de, bu kursların uygulanmasıyla zeytincilik konusunda topyekün bir eğitim seferberliği başlatıldığını kaydetti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar