Skip Navigation Links

Samandağ'da “En Temiz Sokak” projesi

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Sutaşı Ortaokulu ortaklığında “En Temiz Sokak Projesi” hayata geçti.

Samandağ'da “En Temiz Sokak” projesi

Gündem   A+a-

 Geri dönüşüme katkı sağlamak, vatandaşlara çevre bilinci aşılamak amacıyla hayata geçirilen proje, Sutaşı Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinin Sutaşı Mahallesi Arif Hüzmeli Caddesi üzerinde temizlik çalışmaları ile başladı. 
Sutaşı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Gül Rencüzoğulları, "Projemizin amacı, Sutaşı halkının geri dönüşüm atıkları ile evsel atıkları birbirinden ayırt etmelerini sağlamak. Ev hanımlarına, okula gitmeyen çocuklarına bilgilendirme yapıp projemizi anlatacağız. Projemiz 8 ay sürecek ve her hafta, haftada bir defa uygulayacağız. Öğrencilerimiz mavi poşetleri dağıtacaklar ve geri dönüşüm atıklarını sonra toplayacaklar, siyah poşetleri de dağıtıp her hafta evsel atıkları toplayacaklar. Onun dışında mahalleyi bir ay boyunca temiz tutmayı sağlayacaklar. Bunun sonunda temiz tutarlarsa hem mahalle sakinleri hem öğrencilere ödüllerimiz olacak” dedi.
Proje kapsamında, Samandağ Belediyesi personeli Ali Zülfikar Can, Sutaşı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Gül Rencüzoğulları, öğretmenler ve gönüllü öğrenciler tarafından kapı kapı dolaşılarak geri dönüşümü anlatıp vatandaşlara siyah ve mavi poşetler dağıttı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet