Skip Navigation Links

İsdemir’de Ortak Mutluluk İçin Çabalıyoruz ..

İsdemir’de Ortak Mutluluk İçin Çabalıyoruz ..

İsdemir’de Ortak Mutluluk İçin Çabalıyoruz ..Web
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından hazırlanan, İskenderun Belediyesi ve Çelik İş Sendikası desteğiyle açılan  “15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi " konulu resim sergisinin açılışına katılan  Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyesi Gökhan Gökpınar’a önemli açıklamalarda bulundu.
Sergi açılışı öncesi İsdemir’le devam eden ve ara bulucuya başvurulan Toplu İş Sözleşme Görüşmelerinde gelinen noktayı aktardı ve İsdemir işçisinin büyük bir kazanım sağlayacağı güzel bir sözleşmeye imza atacaklarını söyledi.
İsdemir’in genel durumu, piyasa şartları ve ekonomideki gidişat, işçinin geçmiş yıllardan yansıyan kaybına göre vicdanlı bir teklifte bulunduklarını belirten Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, ara bulucu süreci devam ederken de İsdemir yönetimiyle görüşmelerinin sürdüğünü belirtirken, talep ettikleri zam oranlarını da aktardı ve şöyle konuştu;  “İdari maddelerden 3 tane kaldı. 60 günlük süre de bitti. Bitince mecbur yasa gereği arabulucuya müracaat ettik ama bizim arabulucu süresi başlamışken iş verenle görüşmelerde devam ediyordu. Zor bir sözleşme.  Geriye dönük sözleşme var bitmiş sözleşme var. 2 sözleşme bir arada yapacağız. İleriye dönük 2018'in başından itibaren biz bir sözleşme daha yapacağız. İkisini birden görüşünce haliyle zaman su gibi akıyor. Ama masa başında iyi bir başlangıç yaptık. Eski var olan karşılıklı zıtlaşmalar, inatlaşmalar yok. İşveren ne yapacağını biliyor, biz ne yapmak istediğimizi biliyoruz. Karşılıklı görüş alış verişi devam ediyor. Umarım bundan sonraki süreç parasal, sosyal yardım maddelileriyle ilgili bunları görüşmek karara bağlamak çok zor olmayacak. Biz talebimizi yaptık.
İşçi arkadaşlarımız vasıtasıyla açıkladık. Biz 2015 için enflasyon yüzde sekiz dedik. 2016 enflasyon dedik 2017 için enflasyon artı 1 dedik. Önümüzdeki 2018'in birinci ayından itibaren enflasyon artık dört dedik ikinci dönemin farkını verdik.
Yani şunu yapmıyoruz Türkiye'nin gerçekleriyle, işçinin beklentileriyle,iş verenin kaldırabileceği bir yük ile toplu sözleşmenin üret maddesini rahatlıkla geçmek istiyoruz. Burada amaç doğru iş yapmak. Biraz önce saydığım kesimleri mutlu edecek bir toplu sözleşme sürecini tamamlamak istiyoruz. Bunun için de ayaklarımız yere basarak hareket etmek yani uçar kaçar tekliflerle iş veren karşısına gelerek sonra pat diye yerin dibine düşüp işçi arkadaşlarımızı da hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz. Ama sağolsun temsilci arkadaşlarımız bütün sahayı taradılar yeni tekliflerimizi sundular. Üyelerimizden de ciddi bir kabul gördük. Bunun pazarlık marjının   olduğunu işçi arkadaşlar da biliyor bende biliyorum teklifi yaparken tabi iş vereninde bizim haklı taleplerimizi bizi çok yormadan bu belirsizliğin sona ermesi için bir gayret gösterecek. Tabi bundan daha önemlisi iş barışı. Bu bölgede son 3.5 4 yıldır işçisiyle iş vereniyle bu bölgenin insanıyla bir takım sorunlar sıkıntılar yaşandı. bunları giderecek toplu sözleşmeden sonra bütün kesimleri bir araya getirip barışı sağlayacak Çelik İş Sendikası bu rolü üstlenmesi lazım. Bununda çalışmaları yapılıyor. İş hayatındaki bu ayrılmışlığı bölünmüşlüğü gidermeye çalışıyoruz. Bu geçtiğimiz olumsuz sürecin bir daha yaşanmaması için Çelik İş Sendikası her türlü gayreti gösterecek. İnşallah kısa zamanda da işçi arkadaşlarımıza toplu sözleşmeyle gelip hayırlı olsun demeyi bizde bekliyoruz.”
 
 
 
İsdemir’de Ortak Mutluluk İçin Çabalıyoruz .. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet